• Školské správy zo sedmičky

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Prinášame Vám pilotný diel školských správ zo sedmičky, v ktorých nájdete prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa za posledné tri mesiace udialo v našej škole.

            Ako zhodnotili chlapci z maskérne, v našej škole sme toho zažili oveľa viac, avšak zo správ by sa stal celovečerný film, a preto sme sa rozhodli o tieto milé momenty podeliť v inej pripravovanej podobe, o ktorej Vás budeme včas informovať.

            Dúfame, že si naše prvé správy užijete a dozviete sa niečo nové. Za editovanie správ ďakujeme nášmu šikovnému žiakovi Dávidovi Tiborovi Durdjakovi zo 6. B. Tešíme sa, že sa do projektu Školský YouTube pridáva stále viac žiakov, ktorí si tým zároveň trénujú nové zručnosti.

          • Víťazné logo

          • Vážení rodičia, milí žiaci, a je to tu!

            Radi by sme Vám predstavili ďalšiu skvelú novinku!

            Hlasovanie za naše nové školské logo bolo ukončené a my Vám prinášame spolu s víťazným logom aj novú kolekciu oblečenia a doplnkov, ktoré si viete zaobstarať na nasledujúcom odkaze:

            https://www.kraloveskoly.cz/zsnsut/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 11. 12. 2022. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby.

            Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť svoj kúsok zo školskej kolekcie oblečenia a doplnkov.

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my a dáme tak spoločne najavo, ako sme hrdí na našu školu.

             

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na triedne schôdzky rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v termínoch:

            28.11. 2022 pre 1. stupeň o 16.30 hod.

            29.11. 2022 pre 2. stupeň o 16.30 hod.

            Bližšie informácie o priebehu a forme Vám poskytnú triedni učitelia cez Edupage. 

             

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            radi by sme Vás touto cestou informovali o ukončení zbierky Kilo na pomoc, ktorá v našej škole prebiehala v termíne 19.10. - 19.11. 2022.

            Naša škola bola v zbierke hodnotená ako najúspešnejšia v okrese a radi by sme sa poďakovali všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa do zbierky zapojili a podporili v týchto neľahkých časoch ľudí a rodiny, ktoré kríza najviac ohrozuje. 

            Sme radi, že aj týmto vysielame signál, aké hodnoty sú nám blízke. 

            Podrobnejšie informácie Vám poskytneme v pripravovaných školských správach.

            Ďakujeme! 

          • LAST WISH

          • Dňa 15.11.2022 sa žiaci 6.- 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku pod názvom LAST WISH, ktoré si pre nás pripravilo Divadelné centrum. 

            Príbeh LAST WISH je  inšpirovaný rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov a aj napriek pesimistickému názvu išlo o humorný príbeh.   

            Vďaka tejto rozprávke  sme navštívili atraktívne miesta, ako je jednotka intenzívnej starostlivosti či automobilový pretekársky okruh. Žiaci mali možnosť vidieť, ako môže byť sláva nudná a nezáživná a bohatstvo otupujúce a že jediné, čo má skutočný význam a zmysel, sú láska a dobré rodinné vzťahy.  

            Súčasťou príbehu bol anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, žánrovo rôznorodá hudba a pestré herecké kreácie. 

            V predstavení si žiaci mohli zopakovať či naučiť sa frázy a slovnú zásobu, s ktorými sa môžu stretnúť kedykoľvek aj v reálnom živote. 

            Veríme, že aj vďaka tomuto predstaveniu sme našim žiakom priblížili a zatraktívnili cudzí jazyk. 

          • Hrdá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            naša škola sa v školskom roku 2022/2023 zapojila do projektu Hrdá škola, ktorého súčasťou budú rôzne zaujímavé aktivity, ktorými si spestríme bežné dni v škole, ako napríklad blížiaci sa Deň bez batohu a iné. 

            Okrem zaujímavých, výučbu spestrujúcich dní do školy prichádza nové školské logo a s ním aj nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte v dňoch 14.11. až 20.11.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac a bude naším logom. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-)

            Hlasovať môžete tu: 

            https://schoolsunited.cz/hlasovani/aebf645b

             

            Ďakujeme, že ste hrdí na našu školu! 

          • Testy profesijnej orientácie

          • ​​​Aj v  tomto školskom roku budú žiaci deviateho ročníka stáť pred rozhodnutím, akú strednú školu si vybrať. Tento výber je náročný, keď chcú skĺbiť svoje schopnosti, záujmy, ale zároveň rozmýšľajú aj o budúcom uplatnení sa na trhu práce. Veľa detí nevie, na akú strednú školu si podať prihlášku, preto mohli žiaci deviateho ročníka 3.11.2022 absolvovať psychologické testy so zameraním na profesijnú orientáciu. Testy preverili ich schopnosti, záujmy, smerovanie a osobnostné predpoklady na štúdium.

            Veríme, že výsledky testov pomôžu našim deviatakom k správnemu rozhodnutiu a vyberú si strednú školu, ktorú budú navštevovať s radosťou.