• Rozhovor s pánom učiteľom Navrátilom

          • Milí sledovatelia, 

            prinášame Vám avizovaný rozhovor s pánom učiteľom Navrátilom, ktorého sme sa pýtali otázky na rôzne zaujímavé témy. 

            Všetkým prajeme krásne prázdniny! 

          • Posledné dni v škole

          • Posledné dni v školskom roku 2022/2023 sme strávili nie len zbieraním učebníc a upratovaním tried, ale tieto dni nám spríjemnili viaceré zaujímavé aktivity. 

            Žiaci mali možnosť nahliadnúť do sveta hasičov, motorkárov na čele s pánom učiteľom Mikulášom, rozlúčili sme sa s deviatakmi a strávili sme príjemné chvíle na školskom dvore. 

            Ďakujeme trnavským hasičom a pánovi učiteľovi Mikulášovi za program, ktorým nám skrátili čakanie na vytúžené prázdniny. 

             

          • Chemické reakcie v praxi

          • Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka si v máji užili exkurziu s pani učiteľkou Gajancovou zameranú na Chemické reakcie v praxi pod vedením prof. Maroša Soldána, PhD., riaditeľa Ústavu integrovanej bezpečnosti na MtF STU v Trnave.

            Pod heslom "kto sa bojí, nech nechodí do lesa" si mohli vyskúšať podržať oheň na vlastnej ruke. A čuduj sa svete, nebál sa nik.

          • Medolandia Dolná Krupá

          • Triedy 1.A a 1.B  išli na výlet za včelami a dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií z ich života. Súťažili a vyrábali sviečky. Navštívili aj Rozárium M. H. Chotekovej, ktoré bolo plné nádherne rozkvitnutých a voňavých ruží. Domov si odniesli veľa pekných zážitkov a darčekov.

          • Zbierame použité batérie

          • Aj tento rok ste sa mohli zapojiť do ekologickej výzvy "zbierame použité batérie", ktorá prebiehala na 1. stupni našej školy. Do zbierky sa zapojilo 103 žiakov a vyzbierali sme neuveriteľných 3300 kg použitých batérii. Spoločnosť SEWA, s ktorou v tomto projekte spolupracujeme, našu školu odmenila ZELENÝM CERTIFIKÁTOM za významné množstvo odovzdaných batérii, a tak potvrdila, že naša škola pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, výhercom gratulujeme a ešte raz VEĽKÁ VĎAKA za to, že prispievate k bezpečnej likvidácii tohto druhu odpadu.

            p.uč. Lenoráková a p. uč. Danišová

          • Výlet vo Vysokých Tatrách 9.A a 9.C

          • V dňoch 23. - 25.6 sa triedy 9.A a 9.C zúčastnili školského výletu vo Vysokých Tatrách. Navštívili Tatranskú Lomnicu, Štrbské Pleso a Starý Smokovec.  Aj napriek nepriaznivému počasiu si výlet poriadne užili a získali množstvo nezabudnuteľných zážitkov. 

          • Úspechy našich žiakov v školskom roku 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            dovoľte nám upriamiť Vašu pozornosť na kategóriu úspechy na našej webovej stránke, ktorú sme aktualizovali a zosumarizovali tak všetky úspechy našich žiakov v tomto školskom roku. 

            Chceli sme sa poďakovať všetkým žiakom, nie len tým úspešným, za ich snahu, aktivitu a reprezentáciu našej školy. 

            Každú aktivitu žiakov nad rámec ich povinností vnímame ako veľké plus nie len pre nich samých, ale aj pre školu a jej dobré meno. 

            Ďakujeme! 

          • Literárna súťaž Prvosienky

          • Každoročne sa so žiakmi zapájame do literárnej súťaže v autorskej poézii a krátkej próze s názvom Prvosienky. Tento rok sa šikovným žiačkam podarilo obsadiť všetky víťazné priečky.

            I. kategória POÉZIA:

            1. miesto Tamara Jakubechová (4. C)

             

            I. kategória PRÓZA:

            2. miesto Katarína Mačová (2. C)

            3. miesto Ema Ďurinďáková (2. C)

             

            Dievčatám blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšej tvorbe.

          • Učiaca sa Trnava

          • Dňa 23.6.2023 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili 3. ročníka festivalu Učiaca sa Trnava. Festival zaplnil pešiu zónu netradičnými vzdelávacími aktivitamiorganizáciami pre deti aj dospelých a tiež zaujímavým kultúrno-vzdelávacím programom!

             

          • Poďakovanie školskej youtubovej redakcii

          • Milí sledovatelia a podporovatelia nášho youtubového kanála,

            školský rok sa pomaly blíži k záveru a radi by sme zhodnotili uplynulý, pilotný, a pre nás prvý rok v našej redakcii.

            Hlavným impulzom bola snaha o zmysluplné využívanie IKT v našej škole našimi žiakmi.

            Chceli sme upriamiť pozornosť detí na technológie takým spôsobom, pri ktorom by nadväzovali nové priateľstvá, tvorili hodnotný obsah, získavali tímové skúsenosti, zažili prvú dobrovoľnú mimoškolskú činnosť, prácu s verejným a písomným prejavom, nadobudli prvé manažérske, pracovné a mediálne skúsenosti. 

            Veríme, že akýkoľvek úspech, najmä ten školský, je dôležité založiť na silných stránkach našich žiakov. Tie chceme podchytiť a rozvíjať.

            Žiaci majú priestor na sebarealizáciu a nadobudnutý pocit sebadôvery sa následne prejaví aj v oblastiach, v ktorých je prípadne žiak slabší. Našu počiatočnú víziu uchopila hŕstka žiakov, ktorí dnes tvoria jadro redakcie. Vízii porozumeli a s ich pomocou krok za krokom napĺňame naše ciele.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať žiakom 6.B, a to Dálii Šaškovičovej a Dávidovi Tiborovi Durdjakovi za ich čas, energiu a kus osobnosti vloženej do nášho virtuálneho diela. Vďaka im patrí aj za zapožičiavanie techniky, či koordináciu a prácu s novými tvárami kanálu.

            Vďaka ich dobre odvedenej práci vzrástlo povedomie o existencii kanála a do redakcie prilákali ďalších šikovných žiakov.

            Pribudla výborná scenáristka Lucia Kaňová, herecky nás podporila Izabela Gavorníková, Laura Hrubalová, máme nového editora videí Andreja Grambličku a na tvorbe videí sa podieľali mnohí iní žiaci.

            Radi by sme sa poďakovali nášmu vedeniu a viacerým vyučujúcim za pomoc a dôveru, ktorú do nás vložili.

            Videá sa snažíme skvalitňovať a približovať Vám prostredníctvom nich nielen atmosféru z akcií a výletov, ale tvoríme pre Vás aj vzdelávací obsah a venujeme sa mnohým dôležitým témam.

            Vďaka videu s environmentálnou tematikou sme vyhrali súťaž „Odpad je poklad“ a  video o mentálnom zdraví „Zvädnutý kvet“ odprezentuje naša redakcia 27. 6. v Teleráne.

             

            V dnešnom videu bilancujeme uplynulý rok a prinášame Vám aj nevydarené zábery. Posledný školský deň sa môžete tešiť na darček – rozhovor s učiteľom z našej školy :)

            Od septembra budeme fungovať ako krúžok so stálymi členmi. Ak sa vám naša práca páči a radi by ste sa podieľali na tvorbe obsahu v budúcom školskom roku, ste u nás vítaní!​​​​​​​

          • Výlet 7.B a 7.C do Harmaneckej jaskyne

          • Dňa 21.06.2023 sme sa so žiakmi 7.B a 7.C zúčastnili výletu do Harmaneckej jaskyne. Pred prehliadkou jaskyne nás čakal približne 40-minútový výstup lesom obohatený náučným chodníkom a až potom sme si mohli vychutnať krásy jaskyne a tisíce rokov dlhú prácu "matky Prírody". Nádhery vápencovej jaskyne a mnohé zaujímavosti o nej nám prerozprával pán sprievodca. Po prehliadke jaskyne sme sa presunuli do Banskej Bystrice a napokon unavení, ale spokojní a plní zážitkov, sme sa vrátili domov.

          • 9.B na splave

          • Žiaci 9.B triedy sa zúčastnili 20. 6. 2023 splavu rieky Váh z Hlohovca do Serede. Pod vedením inštruktora sa plavili väčšinou pokojnou riekou s ojedinelými perejami. Splav skončil v kempingu v Seredi, kde následne rozložili stany a prespali v divočine do ďalšieho dňa.

          • Školský výlet 6.A, 6.B. a 6.D -  Červený kameň

          • 12.06. sa žiaci 6.A, 6.B. a 6.D zúčastnili školského výletu na Červený kameň. Oboznámili sa s históriou starobylého hradu, spoznali jeho tajné zákutia. Zvyšok dňa sme využili krásne okolie na rôzne športové aktivity.

          • Školský výlet 8.A,B,C v Kremnici

          • Dňa 20.6.2023 absolvovali žiaci ôsmeho ročníka školský výlet v Kremnici. Navštívili mincovňu a centrum mesta, potom sme sa presunuli do Kremnických Baní, kde sme si pozreli najstarší geografický stred Európy.

          • Školský výlet 5.A, 5.C, 5.D, 6.C v Skalici

          • Dňa 20.6.2023 absolvovali žiaci piateho a šiesteho ročníka výlet v Skalici. Zažili sme plavbu loďou po Baťovom kanáli a navštívili sme aj certifikovanú výrobňu pravého skalického trdelníka, ktorý sme si mohli nie len sami pripraviť, ale súčasťou bola aj autentická ochutnávka. 

          • Kartografia v 6.B

          • Žiaci 6.B triedy mali možnosť na hodine geografie zahrať sa na kartografov a vytvárali mapu Afriky. Hravou formou si preopakovali prírodné podmienky kontinentu. Autori najlepších a najpresnejších máp boli za svoju prácu ohodnotení. Touto cestou chceme poďakovať za venovanie pomôcok na vytvorenie máp firme Riko Copy Centrum, Trnava.

          • Dôležitý oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            prostredníctvom triednych učiteľov Vám zasielame Zápisný lístok stravníka pre Vaše dieťa pre školský rok 2023/2024. Prosíme o dôsledné vypísanie všetkých údajov. Vypísané a podpísané tlačivo je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi nejneskôr do 27.6.2023

            Prosíme o kontrolu účtov Vašich detí na stránke Edupage a prípadné nedoplatky prosíme obratom uhradiť na účet školskej jedálne.

            Zároveň upozorňujeme rodičov, že odhlásiť zo stravy v tomto školskom roku je možné do 28.6.2023 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej uzávierky.

             

            ďakujem

            Mešťaníková

            Dôležitý oznam pre rodičov

          • !OZNAM PRE RODIČOV!!

          • Vážení rodičia,

            žiadame Vás o kontrolu stravovacích účtov Vašich detí nakoľko máme veľa prípadov neuhradenej réžie za odobratú stravu za mesiac máj a jún a taktiež poplatok za neodhlásenú stravu.

            Dávame ešte raz do pozornosti, že za žiaka, ktorý nebol na vyučovaní a nemal odhlásenú stravu treba uhradiť obed v plnej výške. Preto prosíme o dôsledné odhlasovanie detí z obeda nakoľko evidujeme veľa prípadov kedy žiak nemá dostatočný finančný kredit na svojom účte.

            V prípade, že žiak bude dlhodobo vykazovať mínusový kredit, môže byť vylúčený zo stravy. Všetky nedoplatky musia byť uhradené do konca mesiaca jún.

             

            ďakujem za pochopenie

            Mešťaníková

          • Hodina archeológie v 6.B

          • Žiakom 6.B dnes prácu archeológa priblížil dekan Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave doc. Erik Hrnčiarik. Na hodine dejepisu im prorozprával o svojich nálezoch z Trnavy i Bieleho Kostola, pričom si žiaci prinesené exponáty mohli aj chytiť. Zaujala ich keramika, detská hrkálka, korčuľa, či nedávno nájdená kostra z Námestia SNP.