• Vianočné prianie

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            nastal čas, kedy všetci nachvíľu spomalíme a užijeme si čas v kruhu rodiny a najbližších. 

            Prajeme Vám, aby bol tento čas plný pokoja, radosti a novo načerpaných síl, ktoré na konci roka všetci potrebujeme.

            Tak ako minulý rok, tak aj počas tohtoročného adventného obdobia, sme si pre Vás pripravili vianočné video. 

            A keďže sme Vám tento rok chceli priniesť kúsok Vianoc z 1. stupňa, tak máme videá rovno dve. 

            Prvé video reflektuje adventné obdobie na 1. stupni a v druhom videu Vám prinášame Vianočnú koledu z kina Hviezda v podaní našich prvostupniarov Ninky Novosadovej zo 4.C, Olivera Královiča z 2.C, Michala Baka z 3.A a Tamarky Fečkovej Čegiňovej z 2.C. 

            Vianočná koleda čo sa stalo v meste Betleheme. 

            Dňa 14.12.2023 sa žiaci zo speváckeho krúžku zúčastnili speváckej sútaže v kine Hviezda, kde súťažili v kategórii sólo, duo aj skupina. V kategórii sólo 1.stupeň, ktorá mala široké zastúpenie (16.súťažiacich) získali krásne umiestnenia: Nina Novosadová, 3.C 3.miesto Oliver Kralovič, 2.C 2.miesto

            V kategórii duo si vybojovali 3.miesto Nina Novosadová, 3.C a Tamara Fečková Čegiňová, 2.C 

            V kategórii skupina súťažilo 5 skupín. Našej skupine Sedmičkári sa podarilo obsadiť krásne 2.miesto.Všetkým súťažiacim gratulujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Vedenie školy, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci.

          • Cestovateľské video

          • Dália Šaškovičová, žiačka 7.B triedy si pripravila v tomto predvianočnom období pre našu youtubovú redakciu cestovateľský vlog, v ktorom nás prevedie kúzelným Abu Dabí a Dubajom. 

            Radi by sme Vám dali do pozornosti, že v prípade, že navštívite nejaké zaujímavé miesto, či už na Slovensku, alebo v zahraničí a spracujete nám o danom mieste pútavé video, tak ho radi zverejníme ako žiacku prácu. 

            Video môže mať napríklad geografický, dejepisný či biologický charakter. V tvorbe rôznych vzdelávacích videí by sme pokračovali radi naďalej. 

          • Oznam pre stravníkov 

          • Vážení stravníci,

            dovoľujeme si Vás upozorniť, že v mesiaci december 2023 je možné odhlásiť sa zo stravy najneskôr do stredy 20.12.2023 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej účtovnej uzávierky za rok 2023.

            Zároveň prosíme všetkých rodičov stravníkov o skontrolovanie platieb v aplikácii Edupage a o uhradenie prípadných nedoplatkov. 

             

                                                                                                                   Viera Mešťaníková

                                                                                                                           vedúca ŠJ

          • Mikuláš

          • Dňa 6.12.2023 zavítal do našej školy Mikuláš s jeho pomocníkmi, aby sa osobne presvedčil, či sú naše deti naozaj také úžasné a výnimočné, ako sa nedávno dopočul. 

            Chýr sa mu okamžite potvrdil, a tak neváhal a žiakom malým i veľkým rozdal odmenu v podobe mikulášskeho balíčka.

            Balíček dobrôt Mikulášovi pomohlo zabezpečiť občianske združenie ZRPŠ, začo im veľmi pekne ďakujeme. 

            Okrem mikulášskeho balíčka rozdali pomocníci  mikulášsku poštu, ktorá tiež mnohým adresátom vyčarila úsmev na tvári. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto výnimočnom dni podieľali. 

          • Traja tučniaci v Divadle Jána Palárika

          • Do pokojného života tučniakov prilieta holubica, ktorá prináša správu o potope sveta a aj o tom, že zachrániť sa a nastúpiť na Noemovu archu môžu len dvaja z troch kamarátov. Veselý príbeh o vynaliezavosti a sile kamarátstva si pozreli naši žiaci 1. stupňa v Divadle Jána Palárika v Trnave. Predstavenie zožalo veľký potlesk, no najväčšie prekvapenie prišlo až po ňom.

            Po odchode hercov prišiel na pódium svätý Mikuláš, ktorý poslušným deťom odovzdal sladkú odmenu. Deti z divadla odchádzali spokojné, s rozžiarenými očkami a maškrtami v batôžkoch. 

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Viac ako 90% slovenských základných škôl sa v uplynulých rokoch stretlo so šikanovaním. Výskyt šikanovania neustále narastá, preto je nesmierne dôležité myslieť na prevenciu. Naši žiaci sa zúčastnili divadelno-výchovného predstavenia Nedaj sa, hovor o tom!, ktoré im prostredníctvom divadelných scénok pútavým spôsobom predstavilo problematiku  a spôsob riešenia šikanovania, rasizmu, násilia, obťažovania ale i kyberšikany. Žiakom sa prostredníctvom video nahrávok prihovorili aj odborníci z oblasti psychológie, príslušníci policajného zboru a známe osobnosti, aby ich posmelili  k rozoznaniu a riešeniu situácií, ktoré by mohli prerásť do šikany. Nebuďme ľahostajní a všímajme si, čo sa okolo nás deje.

          • Potravinový odpad

          • V našej škole sme sa pod vedením pána učiteľa Karniša zapojili do konceptu Aktívna škola, ktorá zahŕňa okrem komplexného prístupu k pohybovým aktivitám aj mnohé iné dôležité oblasti, ktoré skvalitnia život v škole. 

            Aktuálne sa okrem iného venujeme téme potravinového odpadu, ktorú vnímame ako veľký problém a plánujeme v tejto oblasti viacero podnetných zásahov. 

            Jedným z nich je aj zriadenie tzv. foodboxu, ktorý je umiestnený v školskej jedálni. 

            Foodbox slúži na reguláciu obedových príloh, ktoré častokrát končili v koši, rozhádzané, rozpučené po interiéri či exteriéri školy. 

            Žiaci, ktorí neplánujú prílohu konzumovať, sa tak môžu podeliť s tými žiakmi, ktorí si túto prílohu radi vezmú a skonzumujú. 

            Učíme deti neplytvať a vzájomne sa podeliť. 

          • Niečo voňavé, niečo sladké, niečo teplé....

          • Tento rok sme sa znova zapojili do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", a tak na Vianoce potešíme seniorov v domove dôchodcov v Trnave. Všetkým darcom veľmi pekne ďakujeme za dobrý skutok.

          • Divadelné predstavenie Budkáčik a Dubkáčik v Bratislave

          • Dňa 30.11. sa 1.A a 1.B zúčastnili divadelného predstavenia Budkáčik a Dubkáčik v Radošinskom naivnom divadle v  Bratislave.

            Je lepšie na svete človeku,alebo prasaťu?

            Bratia Budkáčik a Dubkáčik spokojne krochkajú nad plným válovcom deň čo deň. K šťastiu im nič nechýba,kým nezistia,aký horký je osud vypaseného prasiatka.