• Odpad je poklad

          • Naša škola, resp. hlavná redakcia školského youtubového kanála, v zložení Dália Šaškovičová a David T. Durdjak sa zapojila do kreatívnej celoslovenskej výzvy Odpad je poklad.

            Našou súťažnou prácou bolo vzdelávacie video na tému odpad. V konkurencii sa presadilo a porotu zaujalo. Odmenou pre našu školu bol muzikál s rovnomenným názvom. Pozreli si ho žiaci piateho, šiesteho a ôsmeho ročníka, keďže sme zohľadnili podiel environmentálnej výchovy v osnovách. Všetci si predstavenie užili a my by sme sa ešte raz chceli poďakovať šikovným a aktívnym žiakom našej školy.

            Tešíme sa čoraz väčšiemu záujmu. Naša vízia tvoriť vzdelávacie videá sa postupne napĺňa a dostáva želanú podobu.

          • !!! OZNAM PRE STRAVNÍKOV !!!

          • Vážení rodičia,

             

            žiadame Vás o dôslednú kontrolu platieb Vašich detí za mesiac apríl a máj 2023 a prípadné nedoplatky  prosíme obratom uhradiť, nakoľko poberanie dotácie je podmienené tým, že stravník nesmie mať nedoplatok za stravu.

            V prípade neuhradenia môže byť stravník dočasne vylúčený zo stravy.

            Pripomíname, že podmienkou poskytnutia dotácie je účasť žiaka na vyučovaní a prebratie obedu. V prípade neodhlásenia žiaka počas neprítomnosti v škole a taktiež neprebratie obedu stravník hradí obed v plnej výške bez nároku na dotáciu.

             

            Ďakujem za pochopenie

            Mešťaníková

          • Futbalový turnaj

          • Po jasnom postupe v 1.kole futbalového turnaja McDonald s Cupu, ktorý sa konal v Špačinciach, sa družstvo našej školy zložené zo žiakov 1.stupňa zúčastnilo v stredu 26.4. okresného kola za účasti 5 základných škôl z Trnavského okresu, ktoré sa konalo na umelom ihrisku Lokomotívy Trnava.

            Po úvodnom víťazstve nad ZŠ A.Kubinu 5:2 sme nastúpili proti azda najťažšiemu súperovi zo ZŠ Kornela Mahra. Po naozaj skvelom výkone sme zvíťazili 6:3 a s chuťou sme nastúpili na ďalší zápas proti ZŠ Hrnčiarovce. Napokon sa tento zápas ukázal ako najnáročnejší a po tesnom víťazstve 1:0 sme sa už po troch zápasoch stali víťazmi turnaja. Nič na tom nezmenila ani zbytočná prehra so ZŠ Vančurova. Strelecky zahviezdil Nathaniel Hambálek, ktorý dal 12 z našich 15 gólov, v obrane vynikal Adam Korytár  a výborne nás podržal v bránke Viktor Masrna najmä v zápase s Hrnčiarovcami. Družstvo hralo v zložení: Daniela Jakabovičová, Mia Kubovičová, Adam Korytár, Adam Práznovský, Šimon Uhlík, Andrej Herceg, Tomáš Blejštil, Viktor Masrna a Nathaniel Hambálek, pod vedením pána učiteľa Stanislava Rampáka. 

            Po záverečnom vyhodnotení vypukla veľká radosť v našom družstve a oslávili sme zaslúžený postup do krajského kola, ktoré sa bude konať 18.5.2023. Veľká vďaka patrí aj skvelému povzbudzovaniu žiakov 4.B, ktorá nás prišla podporiť.

            Bolo úžasné vidieť tú radosť v tvárach našich žiakov, keď im zavesili na krk zlaté medaily a všetci si zaslúžia veľkú pochvalu za reprezentáciu našej školy. 

          • Zápis detí do MŠ Spojná 6 Trnava v školskom roku 2023/2024

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Nám. Slov. uč. tovarišstva 15, Trnava, v zmysle zákona MŠ SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) oznamuje, že zápis do materskej školy sa uskutoční v budove MŠ Murgašova 13, Trnava, v dňoch:

            02. – 03. mája 2023 od 6,30 h. – 14,30 h.

            04. – 05. mája 2023 od 10,00 h. – 17,00 h.

            09. – 10. mája 2023 od 6,30 h. – 14,30 h.

            11. mája od 10,00 h. – 17,00 h.

             

            Viac informácií sa dočítate v prílohe: Zapis-deti-do-MS-2023-24.docx

          • Sociálne siete a mentálne zdravie

          • Milí sledovatelia sedmičkovského youtube kanála

            radi by sme Vám predstavili ďalšie video zo série Zdravo na sedmičke s témou mentálneho zdravia, ktorej by sme sa chceli venovať pravidelne. 

            Okrem týchto dôležitých tém v blízkom čase spustíme tvorbu vzdelávacích videí s rôznzmi zaujímavými témami ako napríklad najčastejšie slovenčinárske chyby, dejiny Slovenska v kocke, či rôzne zaujímavé prírodovedné témy.

            Ďakujeme všetkým rodičom i žiakom za podporu, vďaka ktorej tento zmysluplný projekt napreduje. Naši žiaci sa majú možnosť prostredníctvom práce na videách vzájomne spoznať, učia sa nové zručnosti a tvoria tak obraz života v našej škole.

          • Dôležitý oznam pre rodičov stravníkov

          • Žiadame rodičov stravníkov, ktorí ešte neodovzdali žiadosť o uplatnenie dotácií na stravu, aby tak urobili neodkladne do piatku 21.4.2023

            Nárok na dotáciu majú všetky deti bez ohľadu na poberanie daňového bonusu príp. sociálnych dávok. 

            Zároveň upozorňujeme rodičov, že na začatie poberania dotácie je nutné mať uhradenú stravu. Uhradiť treba nedoplatky a stravné za mesiac máj, z ktorého sa budú odratávať poplatky za režijné náklady a zvyšná časť bude použitá ako kaucia v prípade neodhlásenia obedov v čase v neprítomnosti žiaka na vyučovaní. V tomto prípade žiak stráca nárok na dotáciu a uhrádza sa plná výška obedu.

            Ďakujem

            Mešťaníková Viera

          • Zápis do MŠ 2023/2024

          • Zápis detí do MŠ Murgašova 13 a MŠ Ľudová 27 Trnava

            v školskom roku 2023/2024

             

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Nám. Slov. uč. tovarišstva 15, Trnava, v zmysle zákona MŠ SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) oznamuje, že zápis do materskej školy sa uskutoční v budove MŠ Murgašova 13 a v budove MŠ Ľudová 27, Trnava, v dňoch:

            02. – 03. mája 2023 od 6,30 h. – 14,30 h.

            04. – 05. mája 2023 od 10,00 h. – 17,00 h.

             

             

            Všetky potrebné informácie sa dočítate v priloženom dokumente. 

            Za__pis-deti__-do-MS__-2023-24.docx

             

          • Dôležitý oznam pre stravníkov

          • Prosíme rodičov, ktorí ešte neodovzdali návratku - žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu, aby tak urobili v čo najkratšom čase.

            V prípade nedodržania termínu odovzdania uvedenej žiadosti nebude môcť byť dotácia na stravu poskytnutá.

            Ďakujem, 

            Mešťaníková

          • Praha 2023

          • Vážení sledovatelia sedmičkovského kanála,

            pozrite si krátky zostrih z výletu v Prahe, ktorý absolvovali žiaci ôsmeho ročníka s pánom učiteľom Navrátilom a pani učiteľkami Palkovičovou a Horváthovou.

            Dúfame, že prostredníctvom videa uchytíte aspoň časť výbornej atmosféry, ktorá panovala počas celého výletu. Pánovi učiteľovi Navrátilovi by sme sa chceli poďakovať za výbornú organizáciu výletu, ktorá sa už pomaly, ale isto stáva pravidlom.

            Rovnako by sme sa chceli poďakovať nášmu žiakovi zo 6. B Dávidovi T. Durdjakovi za výborné spracovanie videa.

            Prajeme Vám pokojné, sviatočné dni plné oddychu a rodinnej pohody.  

          • Vynášanie Moreny v ŠKD

          • V ŠKD sme sa so zimou rozlúčili 30.03.2023 vynesením bohyne zimy, chorôb a smrti MORENOU a jar sme privítali prinesením LETEČKA. Ukážku tradičných zvykov zo západného Slovenska si nacvičili a prezentovali deti 8.oddelenia ŠKD.

            Na Veľkú noc sa ešte pripravíme zdobením vajíčok a každý chlapec si upletie poriadny šibák z vŕbových prútov. Všetkým želáme veselú Veľkú noc a dievčatám veľa šibačov.  

          • Detský tábor

          • Milí rodičia, v dňoch 10.07.- 14.07. 2023 sa uskutoční detský letný tábor. Koncom apríla bude na stránke našej školy visieť oznam o programe a cene tábora. Záujem treba nahlásiť cez edupage pani Odkladalovej Silvii. Následne dostanete záväznú prihlášku do tábora.

            Ďakujeme.

          • Noc s Andersenom

          • V tomto školskom roku sa druháci zo Sedmičky zapojili do 18. ročníka rozprávkovej noci s Andersenom. Spoločne sme nazreli do čarovného sveta rozprávok, ktorý nás napokon doviedol k vytúženému pokladu. Cesta to nebola vôbec ľahká. Deti sa na piatich stanoviskách museli popasovať s rôznymi vedomostnými úlohami a tie si, samozrejme, vyžadovali aj veľkú dávku fantázie, ktorá k rozprávkam neodmysliteľne patrí. Získané indície ich priviedli na začiatok cesty k rozprávkovému pokladu. Po výdatnej večeri sa odvážne vydali na strastiplnú púť do tmavej noci. Výprava bola úspešná a každý sa mohol tešiť z pokladu. Svoje ťaženie oslávili diskotékou, na ktorej vytancovali aj posledné zvyšky energie. Unavení a plní zážitkov sa uložili na spánok. A ako inak by sa mohol rozprávkový večer skončiť? Do ríše snov ich odprevadil sám H. CH. Andersen svojou rozprávkou...

            Veríme, že sme deťom sprostredkovali nezabudnuteľný zážitok, na ktorý budú dlho a s láskou spomínať. Toto všetko by však nebolo možné bez skvelých detí, úžasných rodičov, p. učiteliek a p. vychovávateliek a všetkých, ktorí sa na príprave tejto akcie podieľali. Naša vďaka patrí pizzérii PIZZA EXXPRES, ktorá zabezpečila deťom večeru, rodičom, ktorí priniesli bohaté občerstvenie a spoločnosti AD-REKLAMA, s. r. o.

            Ďakujeme.

          • Putujeme za ľudovou piesňou

          • Dňa 28. 3. 2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v speve ľudových piesní - Putujume za ľudovou piesňou.

             

            Nesúťažne sa nám predstavila školská spevácka skupina, zložená z dievčat aj chlapcov, z mladších i starších žiakov 1. stupňa našej ZŠ. Pod vedením pani učiteľky Vadovičovej si pripravili dvojhlasne zaspievanú pieseň Žalo dievča, žalo trávu.

            Súťaž absolvovalo 25 sólistov. Konečné výsledky:

            mladší žiaci:

            1. miesto - Michal Bak

            2. miesto - Agáta Žitňanská

            3. miesto - Tamara Fečková - Čegiňová

            starší žiaci:

            1. miesto - Nina Novosadová

            2. miesto - Lucas Šedivý

            3. miesto - Dominika Rajská

            špeciálna cena poroty - Zuzana Císarová, Tamara Jakubechová