• Vianočná Viedeň

          • Dňa 29.11. sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili exkurzie z nemeckého jazyka vo Viedni. Začali sme priehliadkou mesta, pokračovali na vianočné trhy a exkurziu sme ukončili návštevou Prírodovedného múzea.

          • Sedmička Instagram

          • ​​Milí sledovatelia školského youtubového kanála,

            radi by sme Vám predstavili novú školskú platformu, ktorá bude ďalším krokom k priblíženiu života v našej škole. Okrem Facebooku, Edupagu a Youtubu nás nájdete už aj na Instagrame pod menom sedmička.dreams.

            Tento účet bude slúžiť na prezentáciu talentov našich šikovných žiakov.

            Postupne Vás budeme informovať nielen o športových, vedomostných a iných úspechoch našich žiakov, ale budeme tu zverejňovať aj rôzne zaujímavé práce z grafiky, tvorby videa, výrobky, zaujímavé umelecké reels, úryvky príbehov, básní a mnohé iné talenty, ktorými naši žiaci disponujú. Veríme, že okrem iného si vďaka tejto platforme nájdete v škole ľudí s podobnými záujmami a podporíme tým nepriamo aj vzťahy a súdržnosť, ktorá nám v dnešnej dobe tak chýba. 

            V zmysle hesla: Veríme v talenty a sny našich žiakov!

            S rovnakou myšlienkou sme si v našej youtubovej redakcii pre Vás pripravili pútavé video. 

            V prípade, že takéto diela máte, milí žiaci, napríklad doma v zásuvke, tak nám ich neváhajte na tento náš Instagram poslať a my ich radi zverejníme a odprezentujeme. 

            Iná možnosť je poslať svoje diela na Edupage pani učiteľke Horváthovej. V prípade, že by ste chceli zostať v anonymite, rovnako Vám vyhovieme.

          • Exkurzia v Krakovanoch

          • Všetci žiaci druhého ročníka sa zúčastnili exkurzie v etnografickom múzeu v Krakovanoch. Naša sprievodkyňa nás milo privítala v domčeku po svojich starých rodičoch. Dom bol postavený v r. 1905. Žiaci si prehliadli sýpku, kuchyňu a tzv. dve predné izby. Videli veľa starých vecí, ktoré ľudia kedysi používali: žehličky, váhy, lampáše, valce na výrobu čipiek, truhlice na oblečenie, kroje, staré nástroje na obrábanie pôdy atď. Deti zaujala aj pec, na ktorej si ľudia varili a piekli chlieb. Veľa sa dozvedeli sa o bežnom živote ľudí, ktorý sa veľmi líšil od toho dnešného.  

          • Zbierka pre útulok = Ďakujeme !

          • Psy nie sú zmyslom života, ale dodávajú mu zmysel.

            Aj my sme v škole v dňoch 20.9. - 24.9. 2023 zorganizovali zmysluplnú zbierku pre tie najbezbrannejšie stvorenia – psov z útulku, ktoré nemali to šťastie cítiť teplo rodinného krbu.

            Urobili sme štvornohým stvoreniam radosť v podobe hračiek. Dekami a prikrývkami sme im vytvorili teplo domova. Konzervami, cestovinami a piškótami sme potešili ich brušká a čistiacimi prostriedkami potešili hlavne ľudí, ktorí sa o psíkov starajú.

            Celou zbierkou sme tak štvornohým miláčikom zaželali krásne Vianoce.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili.

          • TalentCentrum

          • Naši žiaci 8. a 9. ročníka sa v ostatných týždňoch zúčastnili exkurzie v TalentCentre, ktoré sídli v Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave.

            TalentCentrum ponúka žiakom inovatívne poradenstvo, ktoré im má pomôcť pri rozhodovaní vo výbere strednej školy a budúceho povolania.

            Lektor počas 4-hodinovej prezentácie prebral so žiakmi témy ako talent, výber povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. 

            Súčasťou programu bolo aj zisťovanie záujmov a vedomostí žiakov prostredníctvom štandardizovaných dotazníkov. Na základe výsledkov dotazníka záujmov žiaci videli, k akému kariérnemu typu patria.

            Skúmané oblasti boli napríklad slovenský jazyk, anglický jazyk, matematika, fyzika, informatika, koncentrácia, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti a iné oblasti.

          • Retro deň

          • Dnes sme sa v našej škole vrátili v čase a dnešný deň tak bol nielen plný vedomostí, ale aj zábavy a úsmevov. 

          • iBobor 2023

          • Naši najúspešnejší žiaci v kategórií „Drobec“ zo dňa 07.11.2023: Matúš Malý a Samuel Kolenčík

            Naši najúspešnejší žiaci v kategórií „Bobrík“ zo dňa 10.11.2023: Luisa Jurinová, Tamara Jakubechová a Jakub Gronský

          • Exkurzia Brainy Jam

          • V priebehu októbra a novembra sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili exkurzie v jazykovej škole Brainy Jam. Cieľom bolo podporiť motiváciu detí k učeniu sa cudzích jazykov. V jazykovej škole pripravili krátku prednášku a rôzne zábavné súťaže v skupinách. Veríme, že sme touto exkurziou podporili záujem detí o cudzie jazyky.

          • Zbierka pre útulok

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Aj v tomto školskom roku sme sa rozhodli uskutočniť dobrovoľnú zbierku pre psíkov z trnavského útulku (Orešianská cesta).
            Žiaci môžu
            čokoľvek z letáku odovzdať na prízemí pavilónu A v dňoch od 20.11 (pondelok) do 24.11 (piatok).

            Za prinesené produkty vopred veľmi pekne ďakujeme.

             

          • Súťaž iBobor

          • Počas uplynulého týždňa sa v našej škole konala súťaž iBobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

          • Farebný týždeň v 2.D

          • Žiaci 2.D sa s pani učiteľkou Matúšovou aktívne zapojili do farebného týždňa nielen obliekaním sa do jednej farby, ale aj farebne zladenou desiatou, či triednymi aktivitami. 

            Každý deň spoločne vytvorili jedno písmenko a tak za týždeň vytvorili príznačné slovo jeseň. :) 

          • Posledný deň farebného týždňa

          • Farebný týždeň je za nami a my by sme sa radi poďakovali všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom, ktorí tak maličkosťou prispeli ku skvalitneniu atmosféry v škole. 

            Podobné akcie už neraz pridali farbu do našich dní a ukázali nám, že aj najmenšie skutky môžu mať spoločne veľký vplyv. Dôležité zistenie je, že sa vieme spojiť v malých, na prvý pohľad bezvýznamných veciach a využiť to tak neskôr aj v tých dôležitejších a väčších. 

          • United Neighbours of London

          • Dňa 08.11.2023 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia United Neighbours of London v kine Hviezda. 

            Táto činoherná anglická inscenácia nám priblížila osudy obyvateľov jednej bytovky v Londýne. Tajomný list, ktorý obyvatelia dostali, zamiešal osudy všetkých nájomníkov a ukázal, aké dôležité je si pomáhať.  

            Príbeh upriamoval pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími. Nešlo v prvom pláne o rodinné vzťahy, ale o vzťahy s tými, ktorých máme okolo seba, pod sebou, nad sebou alebo len cez chodbu. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto je dobrý sused nad zlato. Doba, ktorú žijeme je extrémne sociálna v digitálnom zmysle, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk, skutočná realita. Viac pozornosti sa dostáva displejom ako ľuďom z mäsa a kostí okolo nás. Kto mi však pomôže, keď pôjde do tuhého? Zvládnem to sám?  

            Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov, anglický prejav s atraktívnymi dialektami, variabilná scéna, dynamická hudobná koláž a expresívne herectvo, to všetko nám priniesla táto inscenácia, ktorej cieľom bolo priblížiť žiakom cudzí jazyk a pomôcť im prekonať prípadné zábrany. 

          • Deň jablka, I. stupeň

          • Každý deň jablko, od lekára ďaleko …

            Pri príležitosti medzinárodného dňa jablka, ktorý každoročne pripadá na 21. októbra, sa posledný októbrový týždeň na 1. stupni uskutočnili rôzne zábavné a náučné aktivity.

            Triedni učitelia pripravili pre žiakov tématicky zamerané vyučovanie. Okrem súťažných a vedomostných úloh na jablkovú tému mali žiaci možnosť ochutnať rôzne odrody jabĺk a jablkové dobroty, predviesť svoje umelecké vlohy, ale aj sa dozvedieť mnoho zaujímavostí o tomto nenahraditeľnom ovocí. Veríme, že aj takouto formou sme podporili konzumáciu ovocia a zeleniny, ktoré sa stanú každodennou súčasťou desiat našich detí.

          • Jesenné hodovanie

          • V piatok 27. 10. 2023 sa uskutočnilo v našej škole účelové cvičenie, v rámci ktorého sme sa venovali viacerým témam, ako napríklad prvá pomoc, civilná ochrana a iné. Prestávky sme si spríjemnili jesenným hodovaním.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať rodičom za spoluúčasť na príprave tejto milej akcie.