• Video z exkurzie v chemickom laboratóriu

          • Žiaci siedmeho ročníka sa počas mesiaca október zúčastnili exkurzie v chemickom laboratóriu na Materiálovotechnologickej fakulte STU pod vedením prof. Ing. Maroša Soldána, PhD. Žiaci absolvovali zážitkové učenie chémie a mohli tak vidieť, ako sa dá vyrobiť sopka, či zubná pasta, ako horia rôzne druhy kovov, čo sú to exotermické reakcie, či ako kedysi alchymisti vyrábali zlato a striebro. Sami si vyskúšali proces titrácie na stanovenie neznámej koncentrácie vzorky.

            Ďakujeme pánovi profesorovi a fakulte za podporu vzdelávania mládeže.

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v októbri zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee. Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania. Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

          • Výchovný koncert

          • Dňa 20. 10. 2022 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili hudobno-výchovného koncertu. Pre prvákov a druhákov bol pripravený koncert "Aj zvieratá sú živé bytosti". Cieľom tohto koncertu bolo prebudiť v deťoch cit a zodpovednosť vo vzťahu ku zvieratám. Tretiaci a štvrtáci mali výchovný koncert s názvom "Svet peňazí". Obsahom tohto koncertu boli témy týkajúce sa finančnej gramotnosti, napr. peniaze, úver, úrok, banka, rodinný rozpočet...

          • Hvezdáreň v Hurbanove

          • V mesiaci október sa žiaci 4. ročníka učia na prírodovede o vesmíre. Aby sa im ľahšie osvojovalo toto učivo, učitelia sa rozhodli, že pôjdu s nimi na exkurziu do Hvezdárne v Hurbanove. Žiaci 4. B a 4. C boli na exkurzii 13. 10. 2022, žiaci 4. A a 4. D ju absolvovali 17. 10. 2022. Vo hvezdárni sa najskôr oboznámili s jej históriou. Mali možnosť sledovať výklad o nočnej oblohe, hviezdach, planétach, súhvezdiach. Boli oboznámení s planétami slnečnej sústavy a vesmírnymi objektami. Na záver sa dozvedeli o výprave človeka na Mesiac. Zistili, že výcvik a pobyt kozmonautov vo vesmíre nie je taký jednoduchý.

          • Hodovanie v Impaku

          • Pozrite si s nami momenty, ktoré sme zachytili na dnešnej vydarenej akcii - Hodovanie v Impaku, ktorá bola určená pre celý piaty ročník ako forma privítania na druhom stupni. Deti i pani učiteľky si akciu veľmi užili. Aj touto cestou by sme sa radi poďakovali najmä všetkým rodičom za krásnu a starostlivú prípravu dobrôt. Jedli sme, pili sme, a predsa nám zostalo aj na zajtrajšie raňajky. Keď hodovanie, tak poriadne! Ďalšia pochvala patrí žiakom za ich disciplinovanosť, čím zároveň potvrdili, že tento druh stretnutí a posedení budeme realizovať častejšie.

          • Máme veľa energie

          • Milí sledovatelia,

            prinášame Vám sľubované nové youtubové video zo série Zo života v škole.

            Žiaci piateho ročníka natočili počas týždňa zábavné video na dôležitú tému Šetríme energiami v škole. Veríme, a budeme radi, ak sa Vám naša práca bude páčiť. Dúfame, že sa zabavíte rovnako ako my pri natáčaní a že nám prípadné nedostatky s radosťou odpustíte. :)

            Ak si, okrem pobavenia, odnesiete z videa aj poučenie, budeme ešte radšej!

          • Príspevok ZRPŠ

          • Milí rodičia, tak ako každý rok, tak aj tento rok Vás chceme požiadať o zaplatenie príspevku ZRPŠ vo výške 20 Eur na dieťa. Príspevok sa platí maximálne za tri deti, čiže maximálne 60 Eur na rodinu.

            Platba je možná nasledovne:

            - cez Edupage,
            - internetbanking: https://www.rzsut.sk/prihlaska-2/platobny-predpis/
            - v hotovosti len výnimočne po dohode s dôvernikom alebo triednym učiteľom. (Banka si pýta za vklad v hotovosti vysoký poplatok.)

            Škola hradí z tohoto príspevku aktivity ako Mikuláš, Deň detí, Deň športu, Deň zdravia, nakupuje pomôcky, športové náčinie a odmeny.

            Ďakujeme, že podporujete školu, a tým svoje deti aj týmto príspevkom.
             

            Po zaplatení príspevku sa môžete stať aj členom nášho občianskeho združenia vyplnením prihlášky na našej stránke: https://www.rzsut.sk/prihlaska-2/

            Viac informácií Vám poskytne dôverník triedy.

            S pozdravom Rada rodičov.

          • Zbierka pre útulok

          • Aj v tomto školskom roku sme sa rozhodli pri príležitosti Svetového dňa zvierat uskutočniť dobrovoľnú zbierku pre psíkov z Trnavského útulku (Orešianska cesta). Žiaci 1. stupňa do zbierky prispeli ľubovoľným množstvom balíčkov v podobe cestovín a ryže.

            Za prinesené potraviny pre psíkov veľmi pekne ĎAKUJEME !

          • Kilo na pomoc

          • V termíne od 19.10. – 19.11.2022 sa uskutoční v našej škole zbierka Kilo na pomoc, ktorú organizuje nadácia Úsmev ako dar.

            Zbierka je určená pre rodiny v núdzi a realizuje sa formou trvanlivých potravín a hygienických potrieb.

            Vyzbierané trvanlivé potraviny a hygienické potreby budú žiaci odovzdávať svojim triednym pani učiteľkám a pánom učiteľom.

            Viac informácií nájdete v priloženom letáku. 

            O výsledkoch zbierky Vás budeme informovať v novembrových školských správach.

            Ďakujeme.

          • Školský youtubový kanál

          • Milí rodičia, milí žiaci, s novým školským rokom prišla vízia s priblížením života v škole Vám, rodičom a všetkým ľudom, ktorých dianie v našej škole zaujíma.

            Rozhodli sme sa zriadiť školský youtubový kanál, prostredníctvom ktorého Vám budeme približovať život a atmosféru v našej škole.

            Na tomto kanáli budeme priebežne zverejňovať tri druhy obsahu.

            1. Školské akcie.

            2. Školské správy vychádzajúce štvrťročne, ktoré Vás budú informovať o podstatnom dianí v škole. V nich predstavíme pripravované i zrealizované akcie, zaujímavé hodiny, novinky, rôzne zábavne odkomunikované oznamy a potreby školy.

            3. Vzdelávacie videá.

             

            Na tvorbe obsahu kanála sa budú, samozrejme, dobrovoľne a zábavne podieľať aj naši žiaci.

            Akákoľvek pomoc, nápady či pripomienky sú vítané a môžu byť adresované pani učiteľke Horváthovej.

             

            Pilotným videom na našom youtubovom kanáli je video z výletu v Budapešti, ktorý absolvovali žiaci 9. ročníka.

            Link: 

            https://www.youtube.com/watch?v=1nvC51O2-5U

             

            Veríme, že prostredníctvom videa Vám odpovieme hromadne všetkým na otázku ako sme sa mali. 

            V priebehu týždňa chystáme s piatakmi video na tému: Šetríme energiami v škole.

             

            Ďakujeme a veríme, že sa Vám tento formát zapáči a spoločne si tak spríjemníme čas v našej škole.

          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v termíne od 24. 10. do 7. 11. sa na našej škole uskutoční zber papiera.

            Radi by sme Vám pripomenuli podmienky zberu.

            Do kontajnera na školský zber ukladáme nasledujúce druhy papiera – noviny, časopisy, letáky, katalógy, kancelársky papier, zošity, kalendáre bez kovových pružín a plastových líšt, pohľadnice, baliaci papier, knihy v mäkkej väzbe.

            Papier je nevyhnutné vysypať z plastových tašiek a pred uložením do kontajnera odstrániť všetky špagáty a viazacie pásky.

            Do kontajnera na školský zber nie je možné ukladať – šanóny, plastové zakladače, euroobaly, viazacie pásky, špagáty, tetrapakové nápojové kartóny, hygienický papier, samolepky, kartón.

            Kartón a lepenka sa v rámci školského zberu papiera neodoberajú a nie sú súčasťou výkupu.

            V prípade ich obsahu v kontajneri nebude škole uhradená výkupná cena.

            Zber sa realizuje prostredníctvom kontajnerov, ktoré budú pristavené za budovou Impaka. O zber sa bude starať pán školník.

             

            Časový harmonogram zberu:  

             

            Začiatok: 7:30

            Obed: 11:45 - 12:15

            Koniec: 14:30

             

            Vopred všetkým ďakujeme za účasť. 

          • Septembrové akcie

          • Školský rok 2022/2023 je už v plnom prúde a rovnako s ním aj naše školské akcie a aktivity.

            Festival Učiaca sa Trnava, ktorý sa uskutočnil dňa 23. 9. 2022 prilákal aj našich žiakov 6. ročníka. Žiaci sa zúčastnili bohatého vzdelávacieho programu a zaujímavých sprievodných aktivít.

            Okrem festivalu Učiaca sa Trnava sme počas septembra absolvovali so žiakmi 5. ročníka aj divadelné predstavenie v anglickom jazyku „Lazy Goat“ v kine Hviezda v Trnave.

            V termíne 7. – 9. októbra žiaci deviateho ročníka absolvujú zahraničnú exkurziu do Budapešti. Okrem spomínanej akcie plánujeme počas mesiaca október akciu pre piaty ročník – Jesenné hodovanie v Impaku a iné jesenne zamerané aktivity. Bližšie informácie včas poskytnú žiakom a rodičom ich triedni učitelia.

          • Antigénové testy

          • Vážení rodičia,

            v dňoch 11.10. a 12.10. (utorok, streda) bude p. uč. Straka cez okienko v pavilóne B vydávať AG testy. Záujemcovia si ich môžu prevziať v čase 7:30 - 9:30.