• Šťastná škola

          • Ako sme Vás už informovali, naša škola sa zapojila do projektu Učiaca sa Trnava – projektu rozvoja celoživotného učenia sa v Trnave, ktorý má ambíciu rozšíriť sa i do iných slovenských miest.

            V rámci projektu sme sa zúčastnili a pomohli zrealizovať dve diskusné fóra na pôde našej školy, ktorých výstupom by mala byť stratégia pre všetky trnavské základné školy, ich vedenie a samozrejme samotných učiteľov.

            Okrem diskusných fór sme dňa 24. 1. 2023 absolvovali stretnutie s líderkou inovačného tímu Učiacej sa Trnavy. PaedDr. Janou Chynoradskou, ktorá, okrem iného, už niekoľko rokov vedie v Trnave úspešnú jazykovú školu Harmony Academy. Jana Chynoradská hovorí:

            „Vďaka fóram získavame vzácne dáta, prepájame sa naprieč rôznymi vzdelávacími inštitúciami v rámci mesta s cieľom vytvorenia takých krokov a postupností, ktoré budú mať celospoločenský dopad. Jednou z takýchto iniciatív je aj pripravovaný medzinárodný projekt Erasmus+, v príprave ktorého budeme práve tieto skúsenosti prezentovať.“

            Na stretnutí sme analyzovali viaceré oblasti potrieb našej školy a pani Chynoradská nám predstavila komplexný prístup a podporu na účely adaptácie našej školy na súčasné výzvy.

            Programy Learn and Lead, okrem iného, zlepšujú vzťahy na pracovisku, zvyšujú motiváciu učiteľov a riadiacich pracovníkov škôl a zavádzajú systém celoživotného vzdelávania naprieč celou školou.

            Počas stretnutia sme sa dohodli na úvodnej analýze „Šťastná škola,“ ktorá vytvorí základ pre úspešné naštartovanie premeny pracovného prostredia našej školy, z ktorého budú čerpať všetci zúčastnení členovia našej školy. Vedenie, zamestnanci, žiaci i rodičia. Predbežný termín analýzy sme dohodli na apríl 2023.

            Veríme, že všetky tieto aktivity povedú k naštartovaniu postupnej, prirodzenej a plynulej transformácie našej školy, ktorá je vzhľadom k potrebám dnešnej doby nevyhnutná. Za rovnako nevyhnutné považujeme, aby sa všetci členovia školského prostredia cítili plnohodnotne a vypočutí.

            Ďakujeme za podnetné stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

            PhDr. Vladimír Palkovič, PhD.

          • Rozhovor s pilotkou

          • V našej škole máme veľa šikovných žiakov a žiačok, ktorí majú rôzne talenty a záujmy. Naša šiestačka Dália Šaškovičová, ktorá sa zaujíma o lietadlá, urobila rozhovor s kapitánkou Boeingov. Jej domovské letisko je v Dubaji a dozviete sa, aké osobnosti mala na palube, čo zaujímavé prevážala v batožinovom priestore, ako aj to, čomu piloti hovoria zajac. 

          • Deň dvojčiat

          • Pozrite sa ako sme si dnes užili Deň dvojčiat v našej škole. Tešíme sa, že sme si týmto odľahčili blížiaci sa polrok a obzvláštnili všedné dni v škole. :) 

          • Oznam pre rodičov

          • Rodičia, ktorí ste už uhradili poplatok RZ, tento opätovne neuhrádzajte a výzvu z Edupage na jeho zaplatenie považujte za bezpredmetnú. V prípade opätovného zaplatenia príspevku RZ kontaktujte pre ďalšie informácie a postup svojho triedneho dôverníka.