• Zmena v poskytovaní dotácií na stravu v roku 2023:

          • Dňa 01.01.2023 nadobudne účinnosť zákon č. 496/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „novela zákona o dani z príjmov“).

            Novela zákona o dani z príjmov od 01.01.2023 upravuje poskytovanie daňového bonusu na dieťa, čo má vplyv na poskytovanie dotácií na stravu.

            Od 01.01.2023 novela zákona o dani z príjmov už neumožňuje súbeh poberania dotácie na stravu a daňového bonusu na deti do 18 rokov veku.

            V zmysle novely zákona o dani z príjmov od 01.01.2023 v prípade detí, ktorým je poskytovaná dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách, dôjde k zmene pri poskytovaní dotácií na stravu pri deťoch v ZŠ, ktoré dovŕšili 15 rokov veku, nakoľko tieto už nebudú mať nárok na dotáciu na stravu, ak si rodič na dieťa uplatní daňový bonus.

            Vzhľadom na novelu zákona o dani z príjmov, oprávnenosť dieťaťa na poskytnutie dotácie na stravu od 01.01.2023 jeho zákonný zástupca preukazuje škole novým čestným vyhlásením (viď nižšie), v ktorom vyhlasuje, že na toto dieťa nebude uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 18 rokov veku.

            Čestné vyhlásenie treba doručiť škole do 5.1.2023, do 12.00 hod. mailom na adresu ŠJ, poštou príp. osobne.

            V prípade poberania dávok v hmotnej núdzi prípadne životného minima zmena nenastala.

            Cestne_vyhlasenie_od_01_01_2023.docx

            Cestne_vyhlasenie_prelozene_UK_01.01.2023.docx

          • Vianočné prianie

          • Milí žiaci, vážení rodičia a priatelia školy! Blíži sa čas, kedy všetci na chvíľu spomalíme a strávime čas v kruhu našich najbližších. Prajeme Vám, aby tento sviatočný čas bol plný šťastných, radostných a pokojných chvíľ. Prajeme Vám zdravie a dostatok síl, aby ste mohli realizovať všetky povinnosti a plány v novom roku 2023. V našej škole sme si v spolupráci s viacerými triedami pre Vás pripravili milý darček v podobe vianočného videa, ktorým by sme Vám radi spríjemnili deň a vyčarili úsmev na tvári.

             

            Vedenie školy, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci.

          • Chrípkové prázdniny

          • V dôsledku zhoršujúcej sa situácie epidémie chrípky, riaditeľ ZŠ s MŠ NSUT prerušuje výučbu od 19.12.2022 (pondelok) do 22.12.2022 (štvrtok) vrátane. Termín nástupu do školy je 9.1.2023.

             

          • Vianočný program pre seniorov

          • Žiaci 2. B triedy nacvičili s pani vychovávateľkou Jarmilou Pinčekou vianočný program pre starkých v zariadení pre seniorov. Na spiatočnej vychádzke si pozreli vianočnú Trnavu.

          • Snehová telesná výchova

          • Dnes ráno nám Perinbabka pripomenula, že Vianoce sú  už čoskoro tu. Jemne pocukrovala  aj Trnavu. Žiaci 1.B si na hodine telesnej výchovy postavili snehuliakov a zahádzali na cieľ so snehovými guľami.

            Milá Perinbabka, tešíme sa na ďalšie prekvapenia!

          • Oznam pre stravníkov

          • Upozorňujeme všetkých stravníkov, že v mesiaci december 2022 je možné odhlásiť sa zo stravy najneskôr do utorka 20.12.2022 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej účtovnej uzávierky za rok 2022.

            Zároveň prosím všetkých rodičov stravníkov o skontrolovanie platieb v aplikácii Edupage a o uhradenie prípadných nedoplatkov.

                                                 Viera Mešťaníková, vedúca ŠJ

          • Súťaž Vianoce

          • Dňa 1.12.2022 naša škola vyhlásila pre 2. stupeň súťaž NAJKRAJŠIE VYZDOBENÚ A VIANOCAMI NADÝCHANÚ TRIEDU. Žiaci svoje triedy skrášľovali a vnášali do nich ducha Vianoc až do 8.12. Odborná porota, z radov učiteľov, ocenila kreativitu a nápady všetkých 18-tich tried. Napokon sa rozhodla a prvé miesto udelila každej triede daného ročníka. Všetci žiaci výherných tried majú právo si vybrať deň bez skúšania a písomiek s platnosťou do 30.6. 2023. Žiakom, nielen výhercom, ĎAKUJEME za príjemnú atmosféru a naladenie na najkrajšie sviatky v roku .

          • Vianočná Viedeň

          • Dňa 30. novembra sa naši ôsmaci zúčastnili exkurzie do Viedne. Žiaci mali možnosť poprezerať si mnohé pamiatky Viedne. Navštívili prírodovedené múzeum, Dóm sv. Štefana, prešli aj okolo budovy rakúskeho parlamentu a samozrejme, nedalo sa  obísť vianočnou atmosférou nadýchané vianočné trhy pred budovou radnice, kde to rozvoniavalo vianočným punčom. 

            Dúfame, že deti si užili pekný deň a odniesli si veľa príjemných predvianočných zážitkov!

          • Beseda so spisovateľkou

          • Žiaci 2. C zažili v mestskej knižnici J. Fándlyho milé stretnutie s detskou spisovateľkou Dianou Mašlejovou. Pani spisovateľka im predstavila  svoju novú knižku a porozprávala deťom veľa zaujímavostí o jej vzniku. Jeden výtlačok s autogramom autorky si odniesli so sebou do školy. Už sa nemôžu dočkať čítania nových dobrodružstiev.

            Cestou si ešte stihli urobiť malú zastávku na vianočných trhoch a poslniť sa sladkým punčom.

             

          • Školský Facebook

          • Vážení rodičia, milí žiaci a všetci fanúšikovia vzdelávania.

            Dovoľujeme si Vám predstaviť ďalší malý krok vedúci k priblíženiu života v našej škole.

            Tým krokom je založenie facebookového konta našej školy: 

            https://facebook.com/profile.php?id=100088405059115

            Radi by sme Vám, rodičom i širšej verejnosti týmto vyslali signál, že naša škola je otvorená a chceme, aby ste sa cítili byť jej súčasťou aj vy. Na facebookovej stránke by sme Vám radi ukazovali rôzne úlomky z našich dní, ako napríklad rôzne zaujímavé hodiny, výtvarné či technické práce, či iné milé momenty, ktoré sa nevmestia do školských správ a o ktorých Vám často deti doma nepovedia.

            Všetci poznáme: „Ako bolo v škole?“ – „Fajn.“ „Dobre.“ „Pohoda.“ Povedali sme si, že Vám skúsime týmto menej stručne odpovedať my. Veríme, že si tento spôsob zdieľania informácií obľúbite a spoločne tak vytvoríme komunitu, ktorej prioritou je príjemné a podnetné prostredie pre naše deti.

            Fotoalbumy na webe školy budú rovnocenne priebežne aktualizované. 

          • Výstava Cosmos v Inchebe

          • Výlet na výstavu Cosmos v Inchebe, ktorú absolvovala 5.A 5.D, 5.C a 6.C nenarušilo ani nepriaznivé počasie a žiaci si odnášajú skvelé zážitky. 

            Výstava nás previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od ich počiatkov až po súčasné plánované misie. Veľkolepá expozícia vznikla v spolupráci s americkou NASA, múzeom a vzdelávacím centrom Cosmosphere a odborníkmi zo Slovenska a Českej republiky. Výstava obsahuje stovky originálnych exponátov z USA aj Ruska, ktoré boli vo vesmíre, unikátnu zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. 

          • Škola učiteľov

          • Dňa 1. 12. 2022 sa v našej škole uskutočnilo prvé diskusné fórum organizované v rámci projektu Učiaca sa Trnava. Diskusné fórum bolo určené pre všetky učiteľky, učiteľov, riaditeľov škôl a ostatnú verejnosť podporujúcu vzdelávanie v trnavskom regióne. Diskusného fóra sa zúčastnili aj naše pani učiteľky a učitelia. 

            Cieľom diskusných fór je prostredníctvom tvorivých dialógov so všetkými účastníkmi podujatia prispieť k rozšíreniu povedomia o aktuálne vznikajúcej Škole učiteľov. Problémy a výzvy, ktorým musí školstvo v trnavskom regióne za posledné obdobie čeliť môžu byť spoločným odrazovým mostíkom v ich riešení a do diskusných fór sa môžu zapojiť nielen aktéri a aktérky pôsobiaci v Trnave, ale aj v celom regióne. Účastníčky a účastníci podujatia mali príležitosť pomenovať, čo ich na slovenskom školstve najviac trápi, ktorá časť práce je nad ich sily a zároveň zdieľať svoje nápady na zlepšenie a skvalitnenie vyučovacieho procesu. 

            Iba spoločnou diskusiou dokážeme pomôcť skvalitniť vzdelávanie v regióne a zároveň podporiť zámer vznikajúcej Školy učiteľov, ktorá je tvorená v spolupráci s vybranými vzdelávacími organizáciami. 

             

            Druhý termín diskusného fóra je v utorok 17. januára 2023 a rovnako sa uskutoční v priestoroch našej školy. 

            Viac o aktivitách Učiacej sa Trnavy a jej budúcnosti sa dozviete na sociálnych sieťach a webovej stránke https://www.uciacasatrnava.sk/

             

             

          • Divadelné predstavenie

          • Dňa 6. 12. 2022 sa žiaci 1.C, 1.D, 2.A, 2.B, 2.C, 2.D, 3.A a 3.C zúčastnili predstavenia Tri prasiatka v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Užili si predstavenie plné zábavy, piesní a napätia a s dobrým pocitom sa vrátili späť do Trnavy. 

          • Elektronická dochádzka

          • Vážení rodičia,

            elektronická dochádzka (čipovanie) žiakov v mesiaci december prebieha v skúšobnom režime. Deti sa čipujú pri príchode do školy a využívajú presne tie isté čipy, ktoré používajú aj pri stravovaní. Tie deti, ktoré sa nestravujú v jedálni a čip nemajú, dostanú nový od triedneho učiteľa. Prvý čip je zadarmo, v prípade straty je vydanie a aktivácia nového čipu spoplatnená sumou 5€. 

          • Mikuláš na sedmičke

          • Pozrite si s nami, ako prebiehal dnešný mikulášsky deň na sedmičke a koľko radosti mali žiaci z mikulášskej pošty, ktorej bolo naozaj neúrekom. Ešteže si so sebou zobral toľko pomocníkov.