• Poďakovanie školskej youtubovej redakcii

          • Milí sledovatelia a podporovatelia nášho youtubového kanála,

            školský rok sa pomaly blíži k záveru a radi by sme zhodnotili uplynulý, pilotný, a pre nás prvý rok v našej redakcii.

            Hlavným impulzom bola snaha o zmysluplné využívanie IKT v našej škole našimi žiakmi.

            Chceli sme upriamiť pozornosť detí na technológie takým spôsobom, pri ktorom by nadväzovali nové priateľstvá, tvorili hodnotný obsah, získavali tímové skúsenosti, zažili prvú dobrovoľnú mimoškolskú činnosť, prácu s verejným a písomným prejavom, nadobudli prvé manažérske, pracovné a mediálne skúsenosti. 

            Veríme, že akýkoľvek úspech, najmä ten školský, je dôležité založiť na silných stránkach našich žiakov. Tie chceme podchytiť a rozvíjať.

            Žiaci majú priestor na sebarealizáciu a nadobudnutý pocit sebadôvery sa následne prejaví aj v oblastiach, v ktorých je prípadne žiak slabší. Našu počiatočnú víziu uchopila hŕstka žiakov, ktorí dnes tvoria jadro redakcie. Vízii porozumeli a s ich pomocou krok za krokom napĺňame naše ciele.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať žiakom 6.B, a to Dálii Šaškovičovej a Dávidovi Tiborovi Durdjakovi za ich čas, energiu a kus osobnosti vloženej do nášho virtuálneho diela. Vďaka im patrí aj za zapožičiavanie techniky, či koordináciu a prácu s novými tvárami kanálu.

            Vďaka ich dobre odvedenej práci vzrástlo povedomie o existencii kanála a do redakcie prilákali ďalších šikovných žiakov.

            Pribudla výborná scenáristka Lucia Kaňová, herecky nás podporila Izabela Gavorníková, Laura Hrubalová, máme nového editora videí Andreja Grambličku a na tvorbe videí sa podieľali mnohí iní žiaci.

            Radi by sme sa poďakovali nášmu vedeniu a viacerým vyučujúcim za pomoc a dôveru, ktorú do nás vložili.

            Videá sa snažíme skvalitňovať a približovať Vám prostredníctvom nich nielen atmosféru z akcií a výletov, ale tvoríme pre Vás aj vzdelávací obsah a venujeme sa mnohým dôležitým témam.

            Vďaka videu s environmentálnou tematikou sme vyhrali súťaž „Odpad je poklad“ a  video o mentálnom zdraví „Zvädnutý kvet“ odprezentuje naša redakcia 27. 6. v Teleráne.

             

            V dnešnom videu bilancujeme uplynulý rok a prinášame Vám aj nevydarené zábery. Posledný školský deň sa môžete tešiť na darček – rozhovor s učiteľom z našej školy :)

            Od septembra budeme fungovať ako krúžok so stálymi členmi. Ak sa vám naša práca páči a radi by ste sa podieľali na tvorbe obsahu v budúcom školskom roku, ste u nás vítaní!​​​​​​​

          • Výlet 7.B a 7.C do Harmaneckej jaskyne

          • Dňa 21.06.2023 sme sa so žiakmi 7.B a 7.C zúčastnili výletu do Harmaneckej jaskyne. Pred prehliadkou jaskyne nás čakal približne 40-minútový výstup lesom obohatený náučným chodníkom a až potom sme si mohli vychutnať krásy jaskyne a tisíce rokov dlhú prácu "matky Prírody". Nádhery vápencovej jaskyne a mnohé zaujímavosti o nej nám prerozprával pán sprievodca. Po prehliadke jaskyne sme sa presunuli do Banskej Bystrice a napokon unavení, ale spokojní a plní zážitkov, sme sa vrátili domov.

          • 9.B na splave

          • Žiaci 9.B triedy sa zúčastnili 20. 6. 2023 splavu rieky Váh z Hlohovca do Serede. Pod vedením inštruktora sa plavili väčšinou pokojnou riekou s ojedinelými perejami. Splav skončil v kempingu v Seredi, kde následne rozložili stany a prespali v divočine do ďalšieho dňa.

          • Školský výlet 6.A, 6.B. a 6.D -  Červený kameň

          • 12.06. sa žiaci 6.A, 6.B. a 6.D zúčastnili školského výletu na Červený kameň. Oboznámili sa s históriou starobylého hradu, spoznali jeho tajné zákutia. Zvyšok dňa sme využili krásne okolie na rôzne športové aktivity.

          • Školský výlet 8.A,B,C v Kremnici

          • Dňa 20.6.2023 absolvovali žiaci ôsmeho ročníka školský výlet v Kremnici. Navštívili mincovňu a centrum mesta, potom sme sa presunuli do Kremnických Baní, kde sme si pozreli najstarší geografický stred Európy.

          • Školský výlet 5.A, 5.C, 5.D, 6.C v Skalici

          • Dňa 20.6.2023 absolvovali žiaci piateho a šiesteho ročníka výlet v Skalici. Zažili sme plavbu loďou po Baťovom kanáli a navštívili sme aj certifikovanú výrobňu pravého skalického trdelníka, ktorý sme si mohli nie len sami pripraviť, ale súčasťou bola aj autentická ochutnávka. 

          • Kartografia v 6.B

          • Žiaci 6.B triedy mali možnosť na hodine geografie zahrať sa na kartografov a vytvárali mapu Afriky. Hravou formou si preopakovali prírodné podmienky kontinentu. Autori najlepších a najpresnejších máp boli za svoju prácu ohodnotení. Touto cestou chceme poďakovať za venovanie pomôcok na vytvorenie máp firme Riko Copy Centrum, Trnava.

          • Dôležitý oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            prostredníctvom triednych učiteľov Vám zasielame Zápisný lístok stravníka pre Vaše dieťa pre školský rok 2023/2024. Prosíme o dôsledné vypísanie všetkých údajov. Vypísané a podpísané tlačivo je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi nejneskôr do 27.6.2023

            Prosíme o kontrolu účtov Vašich detí na stránke Edupage a prípadné nedoplatky prosíme obratom uhradiť na účet školskej jedálne.

            Zároveň upozorňujeme rodičov, že odhlásiť zo stravy v tomto školskom roku je možné do 28.6.2023 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej uzávierky.

             

            ďakujem

            Mešťaníková

            Dôležitý oznam pre rodičov

          • !OZNAM PRE RODIČOV!!

          • Vážení rodičia,

            žiadame Vás o kontrolu stravovacích účtov Vašich detí nakoľko máme veľa prípadov neuhradenej réžie za odobratú stravu za mesiac máj a jún a taktiež poplatok za neodhlásenú stravu.

            Dávame ešte raz do pozornosti, že za žiaka, ktorý nebol na vyučovaní a nemal odhlásenú stravu treba uhradiť obed v plnej výške. Preto prosíme o dôsledné odhlasovanie detí z obeda nakoľko evidujeme veľa prípadov kedy žiak nemá dostatočný finančný kredit na svojom účte.

            V prípade, že žiak bude dlhodobo vykazovať mínusový kredit, môže byť vylúčený zo stravy. Všetky nedoplatky musia byť uhradené do konca mesiaca jún.

             

            ďakujem za pochopenie

            Mešťaníková

          • Hodina archeológie v 6.B

          • Žiakom 6.B dnes prácu archeológa priblížil dekan Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave doc. Erik Hrnčiarik. Na hodine dejepisu im prorozprával o svojich nálezoch z Trnavy i Bieleho Kostola, pričom si žiaci prinesené exponáty mohli aj chytiť. Zaujala ich keramika, detská hrkálka, korčuľa, či nedávno nájdená kostra z Námestia SNP.

          • Kaštieľ a múzeum vo Svätom Antone

          • Žiaci 2. C a 2. D navštívili národnú kultúrnu pamiatku vo Svätom Antone. Spolu so sprievodkyňou si prezreli bohaté zariadenie kaštieľa. Výklad ich veľmi zaujal a  okrem množstva zaujímavých informácií sa dozvedeli, že legenda hovorí o symbolike kalendára. Pôvodne mal kaštieľ 4 vchody (ročné obdobia), 7 arkád (dní v týždni), 12 komínov (mesiacov v roku), 52 izieb (týždňov v roku) a 365 okien (dní v roku). Súčasťou kaštieľa je aj poľovnícka expozícia, najväčšia svojho druhu na Slovensku, obsahuje nielen množstvo vzácnych trofejí zveri, ale aj bohatú zbierku historických poľovných zbraní a obrazov. Po absolvovaní prehliadky v interiéri kaštieľa sa žiaci prešli krásnym parkom prechádzajúcim do lesa. Za sprostredkovanie výletu by sme radi poďakovali vášnivému poľovníkovi a otcovi nášho žiaka p. Lamošovi. Veríme, že aj takýmto spôsobom dokážeme u detí podnietiť lásku k prírode a k zvieratám.

          • Lapbook - Rastliny

          • Lapbook je tematická kniha, ktorou žiaci 2.B triedy na hodinách prvouky spracovávali tematický celok: Poznávame rastliny. Žiaci si zaujímavým spôsobom utriedili poznatky a informácie o životnom prostredí, životných prejavoch rastlín, podmienok klíčenia semien a rastu rastlín, o význame a rozširovaní rastlinných semien. Lapbook je lacný, nezaberá veľa miesta, je originálny, motivačný, podporuje aktívne a zážitkové učenie. Žiakov takáto forma práce veľmi zaujala, navzájom spolupracovali a pomáhali si. Okrem vedomostí si žiaci pri tvorbe lapbooku precvičili aj strihanie, lepenie, kreslenie, lúštenie a pod.

          • Zvädnutý kvet

          • Milí sledovatelia sedmičkovského kanála, 

            prišiel čas, aby sme Vám vysvetlili nedávno rozvešané QR kódy s tajomným dátumom a podporné, pozitívne myšlienky na stenách v našej škole.

            Dovoľte nám uviesť do sveta náš prvý umelecký počin, ktorým je krátky film k téme mentálne zdravie s podtitulom: a ty sa ako máš? 

            Téma mentálne zdravie sa už v našich videách objavila, avšak vzhľadom k tomu, že túto tému považujeme za dôležitú vraciame sa k nej opäť. 

            Na filme Zvädnutý kvet spolupracoval tím šikovných žiakov našej školy. Všetci zúčastnení žiaci sú uvedení v titulkoch videa. 

            Veríme, že sa Vám naša práca bude páčiť a že budete pri nás pri všetkých ďalších projektoch, ktoré pre Vás chystáme. 

          • Rozprávkové vretienko

          • Žiačka Lilien Kravcová zo IV. A sa zúčastnila súťaže v prednese slovenskej rozprávky s názvom Rozprávkové vretienko. Svojím umeleckým prednesom zaujala porotu natoľko, že vo svojej kategórii získala krásne 3. miesto.

          • Škola v prírode, 3. ročník

          • V dňoch 15.5.-19.5.2023 sa žiaci 3. ročníkov zúčastnili pobytu ŠvP v Častej.
            Každý deň ponúkol našim školákom množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Pre všetkých účastníkov ŠvP si skúsení animátori Euromesta pripravili na každé popoludnie bohatý program. Podľa záujmu si žiaci vyberali rôzne aktivity a plnili veľa zaujímavých úloh. Veľmi pútavou bola i vychádzka na hrad Červený kameň, kde žiakov čakal zaujímavý program Sokoliarov.

            Všetky deti si ŠvP veľmi užili a budú mať na ňu pekné a nezabudnuteľné spomienky.

          • Majstri Trnavského kraja

          • Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou - sme majstri Trnavského kraja.

            Vo štvrtok 18.5. sme sa zúčastnili krajského kola McDonald s Cupu na ihriskách Lokomotívy Trnava. Turnaja sa zúčastnilo 7 družstiev, okrem nás to boli družstvá zo Šamorína, Serede, Senice, Hlohovca, Piešťan a Skalice. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín a prvé dve postupovali do semifinále. V prvom zápase sme doslova rozdrvili Senicu 10:1 a posilnení víťazstvom sme nastupovali na druhý zápas proti najväčšiemu favoritovi zo Šamorína. Po vyrovnanom prvom polčase sme začali kopiť chybu na chybu a napokon sme prehrali 6:1, hoci výsledok nezodpovedal priebehu hry. Čo najskôr sme sa snažili zabudnúť na tento zápas a posledný zápas skupiny sme opäť ukázali skvelý výkon a vyhrali sme 7:1. Výsledkom toho bolo 2.miesto v skupine a postup do semifinále proti Seredi, ktorá mala na turnaji svoj rodičovský fan klub. Po zodpovednom výkone sme zvíťazili 4:2 a medzi deťmi vypukla radosť z postupu do finále. V ňom nás čakal náš spomínaný súper zo Šamorína. Pred rozhodujúcim zápasom sme si rozobrali ten predchádzajúci zápas s nimi a povedali sme si o chybách, ktoré sme v ňom urobili  a určili sme si, čo by na nich mohlo platiť. Vo finále deti predviedli presne to, čo sme si povedali, každý išiel na dno svojich síl a výsledkom bolo víťazstvo 3:1 a splnený sen nás všetkých a to postup na celoslovenské finále do Popradu. Počas celého turnaja sme sa opierali o výborný výkon brankára Viktora Masrnu, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja, strelecky opäť zažiaril Nathaniel Hambálek, ktorý sa ešte deň pred turnajom necítil zdravotne v poriadku, no napriek tomu prišiel a predviedol neskutočné výkony. Obranu držal excelentne Adam Korytár, cez ktorého súperi veľmi ťažko prechádzali. No a Mia Kubovičová v útoku ukázala svoje kvality a zaslúžene bola vyhlásená najlepšou hráčkou turnaja. Avšak aj ostatní hráči nášho družstva  ako Danka Jakabovičová, Adamko Práznovský, Šimon Uhlík, Tomáško Blejštil a Andrejko Herceg predviedli výborné výkony a boli neoddeliteľnou súčasťou družstva. Po finále vypukla medzi deťmi neskutočná, nefalšovaná radosť a mohli sme si vychutnávať tento obrovský úspech. Veľká vďaka patrí aj nášmu fan klubu, ktorý vytvorili ako aj minule žiaci 4.B posilnení o žiakov 4.D. a odviedli spoločné úžasnú robotu. Poprad - už  teraz sa  môžeš tešiť na deti  zo  ZŠ NSUT Trnava !

          • Dôležité!!!! Doplnkový oznam k dotáciám na stravu 

          • Upozorňujeme rodičov, že jedna z podmienok na poskytnutie dotácie na obed je odčipovanie sa stravníka pri preberaní obeda.

            Evidujeme skutočnosť, že žiaci si čipy nenosia a tým vzniká situácia, že im neodčipovaný obed budú musieť rodičia hradiť v plnej výške.

            Preto prosíme rodičov, aby na túto skutočnosť upozornili svoje deti a dohliadli, aby čipy nosili a používali, keďže týmto spôsobom vznikajú nedoplatky na strave.

             

            Ďakujem 

            Mešťaníková 

            vedúca ŠJ