• Oznam pre stravníkov

          • Upozorňujeme všetkých stravníkov, že v mesiaci december 2022 je možné odhlásiť sa zo stravy najneskôr do utorka 20.12.2022 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej účtovnej uzávierky za rok 2022.

            Zároveň prosím všetkých rodičov stravníkov o skontrolovanie platieb v aplikácii Edupage a o uhradenie prípadných nedoplatkov.

                                                 Viera Mešťaníková, vedúca ŠJ

          • Súťaž Vianoce

          • Dňa 1.12.2022 naša škola vyhlásila pre 2. stupeň súťaž NAJKRAJŠIE VYZDOBENÚ A VIANOCAMI NADÝCHANÚ TRIEDU. Žiaci svoje triedy skrášľovali a vnášali do nich ducha Vianoc až do 8.12. Odborná porota, z radov učiteľov, ocenila kreativitu a nápady všetkých 18-tich tried. Napokon sa rozhodla a prvé miesto udelila každej triede daného ročníka. Všetci žiaci výherných tried majú právo si vybrať deň bez skúšania a písomiek s platnosťou do 30.6. 2023. Žiakom, nielen výhercom, ĎAKUJEME za príjemnú atmosféru a naladenie na najkrajšie sviatky v roku .

          • Vianočná Viedeň

          • Dňa 30. novembra sa naši ôsmaci zúčastnili exkurzie do Viedne. Žiaci mali možnosť poprezerať si mnohé pamiatky Viedne. Navštívili prírodovedené múzeum, Dóm sv. Štefana, prešli aj okolo budovy rakúskeho parlamentu a samozrejme, nedalo sa  obísť vianočnou atmosférou nadýchané vianočné trhy pred budovou radnice, kde to rozvoniavalo vianočným punčom. 

            Dúfame, že deti si užili pekný deň a odniesli si veľa príjemných predvianočných zážitkov!

          • Beseda so spisovateľkou

          • Žiaci 2. C zažili v mestskej knižnici J. Fándlyho milé stretnutie s detskou spisovateľkou Dianou Mašlejovou. Pani spisovateľka im predstavila  svoju novú knižku a porozprávala deťom veľa zaujímavostí o jej vzniku. Jeden výtlačok s autogramom autorky si odniesli so sebou do školy. Už sa nemôžu dočkať čítania nových dobrodružstiev.

            Cestou si ešte stihli urobiť malú zastávku na vianočných trhoch a poslniť sa sladkým punčom.

             

          • Školský Facebook

          • Vážení rodičia, milí žiaci a všetci fanúšikovia vzdelávania.

            Dovoľujeme si Vám predstaviť ďalší malý krok vedúci k priblíženiu života v našej škole.

            Tým krokom je založenie facebookového konta našej školy: 

            https://facebook.com/profile.php?id=100088405059115

            Radi by sme Vám, rodičom i širšej verejnosti týmto vyslali signál, že naša škola je otvorená a chceme, aby ste sa cítili byť jej súčasťou aj vy. Na facebookovej stránke by sme Vám radi ukazovali rôzne úlomky z našich dní, ako napríklad rôzne zaujímavé hodiny, výtvarné či technické práce, či iné milé momenty, ktoré sa nevmestia do školských správ a o ktorých Vám často deti doma nepovedia.

            Všetci poznáme: „Ako bolo v škole?“ – „Fajn.“ „Dobre.“ „Pohoda.“ Povedali sme si, že Vám skúsime týmto menej stručne odpovedať my. Veríme, že si tento spôsob zdieľania informácií obľúbite a spoločne tak vytvoríme komunitu, ktorej prioritou je príjemné a podnetné prostredie pre naše deti.

            Fotoalbumy na webe školy budú rovnocenne priebežne aktualizované. 

          • Výstava Cosmos v Inchebe

          • Výlet na výstavu Cosmos v Inchebe, ktorú absolvovala 5.A 5.D, 5.C a 6.C nenarušilo ani nepriaznivé počasie a žiaci si odnášajú skvelé zážitky. 

            Výstava nás previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od ich počiatkov až po súčasné plánované misie. Veľkolepá expozícia vznikla v spolupráci s americkou NASA, múzeom a vzdelávacím centrom Cosmosphere a odborníkmi zo Slovenska a Českej republiky. Výstava obsahuje stovky originálnych exponátov z USA aj Ruska, ktoré boli vo vesmíre, unikátnu zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. 

          • Škola učiteľov

          • Dňa 1. 12. 2022 sa v našej škole uskutočnilo prvé diskusné fórum organizované v rámci projektu Učiaca sa Trnava. Diskusné fórum bolo určené pre všetky učiteľky, učiteľov, riaditeľov škôl a ostatnú verejnosť podporujúcu vzdelávanie v trnavskom regióne. Diskusného fóra sa zúčastnili aj naše pani učiteľky a učitelia. 

            Cieľom diskusných fór je prostredníctvom tvorivých dialógov so všetkými účastníkmi podujatia prispieť k rozšíreniu povedomia o aktuálne vznikajúcej Škole učiteľov. Problémy a výzvy, ktorým musí školstvo v trnavskom regióne za posledné obdobie čeliť môžu byť spoločným odrazovým mostíkom v ich riešení a do diskusných fór sa môžu zapojiť nielen aktéri a aktérky pôsobiaci v Trnave, ale aj v celom regióne. Účastníčky a účastníci podujatia mali príležitosť pomenovať, čo ich na slovenskom školstve najviac trápi, ktorá časť práce je nad ich sily a zároveň zdieľať svoje nápady na zlepšenie a skvalitnenie vyučovacieho procesu. 

            Iba spoločnou diskusiou dokážeme pomôcť skvalitniť vzdelávanie v regióne a zároveň podporiť zámer vznikajúcej Školy učiteľov, ktorá je tvorená v spolupráci s vybranými vzdelávacími organizáciami. 

             

            Druhý termín diskusného fóra je v utorok 17. januára 2023 a rovnako sa uskutoční v priestoroch našej školy. 

            Viac o aktivitách Učiacej sa Trnavy a jej budúcnosti sa dozviete na sociálnych sieťach a webovej stránke https://www.uciacasatrnava.sk/

             

             

          • Divadelné predstavenie

          • Dňa 6. 12. 2022 sa žiaci 1.C, 1.D, 2.A, 2.B, 2.C, 2.D, 3.A a 3.C zúčastnili predstavenia Tri prasiatka v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Užili si predstavenie plné zábavy, piesní a napätia a s dobrým pocitom sa vrátili späť do Trnavy. 

          • Školské správy zo sedmičky

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Prinášame Vám pilotný diel školských správ zo sedmičky, v ktorých nájdete prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa za posledné tri mesiace udialo v našej škole.

            Ako zhodnotili chlapci z maskérne, v našej škole sme toho zažili oveľa viac, avšak zo správ by sa stal celovečerný film, a preto sme sa rozhodli o tieto milé momenty podeliť v inej pripravovanej podobe, o ktorej Vás budeme včas informovať.

            Dúfame, že si naše prvé správy užijete a dozviete sa niečo nové. Za editovanie správ ďakujeme nášmu šikovnému žiakovi Dávidovi Tiborovi Durdjakovi zo 6. B. Tešíme sa, že sa do projektu Školský YouTube pridáva stále viac žiakov, ktorí si tým zároveň trénujú nové zručnosti.

          • Elektronická dochádzka

          • Vážení rodičia,

            elektronická dochádzka (čipovanie) žiakov v mesiaci december prebieha v skúšobnom režime. Deti sa čipujú pri príchode do školy a využívajú presne tie isté čipy, ktoré používajú aj pri stravovaní. Tie deti, ktoré sa nestravujú v jedálni a čip nemajú, dostanú nový od triedneho učiteľa. Prvý čip je zadarmo, v prípade straty je vydanie a aktivácia nového čipu spoplatnená sumou 5€. 

          • Víťazné logo

          • Vážení rodičia, milí žiaci, a je to tu!

            Radi by sme Vám predstavili ďalšiu skvelú novinku!

            Hlasovanie za naše nové školské logo bolo ukončené a my Vám prinášame spolu s víťazným logom aj novú kolekciu oblečenia a doplnkov, ktoré si viete zaobstarať na nasledujúcom odkaze:

            https://www.kraloveskoly.cz/zsnsut/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 11. 12. 2022. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby.

            Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť svoj kúsok zo školskej kolekcie oblečenia a doplnkov.

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my a dáme tak spoločne najavo, ako sme hrdí na našu školu.

             

          • Mikuláš na sedmičke

          • Pozrite si s nami, ako prebiehal dnešný mikulášsky deň na sedmičke a koľko radosti mali žiaci z mikulášskej pošty, ktorej bolo naozaj neúrekom. Ešteže si so sebou zobral toľko pomocníkov. 

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na triedne schôdzky rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia v termínoch:

            28.11. 2022 pre 1. stupeň o 16.30 hod.

            29.11. 2022 pre 2. stupeň o 16.30 hod.

            Bližšie informácie o priebehu a forme Vám poskytnú triedni učitelia cez Edupage. 

             

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            radi by sme Vás touto cestou informovali o ukončení zbierky Kilo na pomoc, ktorá v našej škole prebiehala v termíne 19.10. - 19.11. 2022.

            Naša škola bola v zbierke hodnotená ako najúspešnejšia v okrese a radi by sme sa poďakovali všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa do zbierky zapojili a podporili v týchto neľahkých časoch ľudí a rodiny, ktoré kríza najviac ohrozuje. 

            Sme radi, že aj týmto vysielame signál, aké hodnoty sú nám blízke. 

            Podrobnejšie informácie Vám poskytneme v pripravovaných školských správach.

            Ďakujeme! 

          • LAST WISH

          • Dňa 15.11.2022 sa žiaci 6.- 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku pod názvom LAST WISH, ktoré si pre nás pripravilo Divadelné centrum. 

            Príbeh LAST WISH je  inšpirovaný rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov a aj napriek pesimistickému názvu išlo o humorný príbeh.   

            Vďaka tejto rozprávke  sme navštívili atraktívne miesta, ako je jednotka intenzívnej starostlivosti či automobilový pretekársky okruh. Žiaci mali možnosť vidieť, ako môže byť sláva nudná a nezáživná a bohatstvo otupujúce a že jediné, čo má skutočný význam a zmysel, sú láska a dobré rodinné vzťahy.  

            Súčasťou príbehu bol anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, žánrovo rôznorodá hudba a pestré herecké kreácie. 

            V predstavení si žiaci mohli zopakovať či naučiť sa frázy a slovnú zásobu, s ktorými sa môžu stretnúť kedykoľvek aj v reálnom živote. 

            Veríme, že aj vďaka tomuto predstaveniu sme našim žiakom priblížili a zatraktívnili cudzí jazyk. 

          • Hrdá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            naša škola sa v školskom roku 2022/2023 zapojila do projektu Hrdá škola, ktorého súčasťou budú rôzne zaujímavé aktivity, ktorými si spestríme bežné dni v škole, ako napríklad blížiaci sa Deň bez batohu a iné. 

            Okrem zaujímavých, výučbu spestrujúcich dní do školy prichádza nové školské logo a s ním aj nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte v dňoch 14.11. až 20.11.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac a bude naším logom. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-)

            Hlasovať môžete tu: 

            https://schoolsunited.cz/hlasovani/aebf645b

             

            Ďakujeme, že ste hrdí na našu školu! 

          • Testy profesijnej orientácie

          • ​​​Aj v  tomto školskom roku budú žiaci deviateho ročníka stáť pred rozhodnutím, akú strednú školu si vybrať. Tento výber je náročný, keď chcú skĺbiť svoje schopnosti, záujmy, ale zároveň rozmýšľajú aj o budúcom uplatnení sa na trhu práce. Veľa detí nevie, na akú strednú školu si podať prihlášku, preto mohli žiaci deviateho ročníka 3.11.2022 absolvovať psychologické testy so zameraním na profesijnú orientáciu. Testy preverili ich schopnosti, záujmy, smerovanie a osobnostné predpoklady na štúdium.

            Veríme, že výsledky testov pomôžu našim deviatakom k správnemu rozhodnutiu a vyberú si strednú školu, ktorú budú navštevovať s radosťou.

          • Video z exkurzie v chemickom laboratóriu

          • Žiaci siedmeho ročníka sa počas mesiaca október zúčastnili exkurzie v chemickom laboratóriu na Materiálovotechnologickej fakulte STU pod vedením prof. Ing. Maroša Soldána, PhD. Žiaci absolvovali zážitkové učenie chémie a mohli tak vidieť, ako sa dá vyrobiť sopka, či zubná pasta, ako horia rôzne druhy kovov, čo sú to exotermické reakcie, či ako kedysi alchymisti vyrábali zlato a striebro. Sami si vyskúšali proces titrácie na stanovenie neznámej koncentrácie vzorky.

            Ďakujeme pánovi profesorovi a fakulte za podporu vzdelávania mládeže.

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v októbri zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee. Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania. Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

          • Výchovný koncert

          • Dňa 20. 10. 2022 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili hudobno-výchovného koncertu. Pre prvákov a druhákov bol pripravený koncert "Aj zvieratá sú živé bytosti". Cieľom tohto koncertu bolo prebudiť v deťoch cit a zodpovednosť vo vzťahu ku zvieratám. Tretiaci a štvrtáci mali výchovný koncert s názvom "Svet peňazí". Obsahom tohto koncertu boli témy týkajúce sa finančnej gramotnosti, napr. peniaze, úver, úrok, banka, rodinný rozpočet...