• Polročná olympiáda

          • Na oslavu prvého vysvedčenia v 3. oddelení ŠKD sme sa od pani vychovávateľky Mgr. Slobodovej dozvedeli, čo znamenajú olympijské kruhy, zasúťažili sme si v netradičných športových disciplínach - papučové lyžovanie, hokej bez ľadu a guľovačka bez snehu. Hlavičky sme ponamáhali pri kvíze o zimných športoch, v zimnom domine a v skladaní puzzle. Po ťažkom súperení prišla sladká odmena v podobe superlízaniek!
            Hurá do druhého polroka!

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 22.1.2024 sa uskutočnila kvalifikácia o okresné kolo vo florbale. Medzi školami z Dolných Orešian, Bolerázu, Smoleníc a Atómovej sme nemali konkurenciu. Vyhrali sme všetky zápasy so skóre 47:0 a postúpili sme medzi 3 najlepšie školy okresu Trnava.

          • Gala deň

          • Prinášame Vám zopár záberov zo včerajšieho odovzdávania vysvedčení. 

            Okrem záberov si viete pozrieť aj reportáž Mestskej televízie Trnava, ktorú nájdete na facebookovom profile televízie a rovnako na našom školskom konte. 

          • FestHry Trnava

          • Dňa 26.1.2024 sa deti prvého stupňa zúčastnili podujatia s názvom FestHry. Festival už po trinástykrát zorganizovala Mestská rada mládeže v Trnave a ihrysko.sk, za čo im veľmi ďakujeme. Deti si užili dopoludnie plné hrier - strategických, zábavných párty hier, hlavolamov, stavebníc a pod., tiež mohli vidieť interaktívnu výstavu vedeckých hračiek z brnenského Vida centra. 

             

          • 2% z dane

          • Milí rodičia, priatelia a podporovatelia školy,

            dovoľte nám informovať Vás o možnosti venovať našej škole 2% z dane, ktorú odvádzate štátu.

            Rodičovské združenie Nám. SUT poskytnuté prostriedky využíva na skvalitnenie výchovno – vzdelávacieho prosesu, napríklad na zabezpečenie didaktických pomôcok, na športové vybavenie, pomôcok na výtvarné, pracovné aktivity a na skrášlenie a rozvoj prostredia, v ktorom deti žijú. Za podporu našej školy a našich detí Vám vopred ďakujeme.

            Vyhla__senie-o-pouka__zani__-podielu-zaplatenej-dane-z-pri__jmov-FO-tlac__ivo-2_-2022-editovatel.pdf

          • Vianočné prianie

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            nastal čas, kedy všetci nachvíľu spomalíme a užijeme si čas v kruhu rodiny a najbližších. 

            Prajeme Vám, aby bol tento čas plný pokoja, radosti a novo načerpaných síl, ktoré na konci roka všetci potrebujeme.

            Tak ako minulý rok, tak aj počas tohtoročného adventného obdobia, sme si pre Vás pripravili vianočné video. 

            A keďže sme Vám tento rok chceli priniesť kúsok Vianoc z 1. stupňa, tak máme videá rovno dve. 

            Prvé video reflektuje adventné obdobie na 1. stupni a v druhom videu Vám prinášame Vianočnú koledu z kina Hviezda v podaní našich prvostupniarov Ninky Novosadovej zo 4.C, Olivera Královiča z 2.C, Michala Baka z 3.A a Tamarky Fečkovej Čegiňovej z 2.C. 

            Vianočná koleda čo sa stalo v meste Betleheme. 

            Dňa 14.12.2023 sa žiaci zo speváckeho krúžku zúčastnili speváckej sútaže v kine Hviezda, kde súťažili v kategórii sólo, duo aj skupina. V kategórii sólo 1.stupeň, ktorá mala široké zastúpenie (16.súťažiacich) získali krásne umiestnenia: Nina Novosadová, 3.C 3.miesto Oliver Kralovič, 2.C 2.miesto

            V kategórii duo si vybojovali 3.miesto Nina Novosadová, 3.C a Tamara Fečková Čegiňová, 2.C 

            V kategórii skupina súťažilo 5 skupín. Našej skupine Sedmičkári sa podarilo obsadiť krásne 2.miesto.Všetkým súťažiacim gratulujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Vedenie školy, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci.

          • Cestovateľské video

          • Dália Šaškovičová, žiačka 7.B triedy si pripravila v tomto predvianočnom období pre našu youtubovú redakciu cestovateľský vlog, v ktorom nás prevedie kúzelným Abu Dabí a Dubajom. 

            Radi by sme Vám dali do pozornosti, že v prípade, že navštívite nejaké zaujímavé miesto, či už na Slovensku, alebo v zahraničí a spracujete nám o danom mieste pútavé video, tak ho radi zverejníme ako žiacku prácu. 

            Video môže mať napríklad geografický, dejepisný či biologický charakter. V tvorbe rôznych vzdelávacích videí by sme pokračovali radi naďalej. 

          • Oznam pre stravníkov 

          • Vážení stravníci,

            dovoľujeme si Vás upozorniť, že v mesiaci december 2023 je možné odhlásiť sa zo stravy najneskôr do stredy 20.12.2023 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej účtovnej uzávierky za rok 2023.

            Zároveň prosíme všetkých rodičov stravníkov o skontrolovanie platieb v aplikácii Edupage a o uhradenie prípadných nedoplatkov. 

             

                                                                                                                   Viera Mešťaníková

                                                                                                                           vedúca ŠJ

          • Mikuláš

          • Dňa 6.12.2023 zavítal do našej školy Mikuláš s jeho pomocníkmi, aby sa osobne presvedčil, či sú naše deti naozaj také úžasné a výnimočné, ako sa nedávno dopočul. 

            Chýr sa mu okamžite potvrdil, a tak neváhal a žiakom malým i veľkým rozdal odmenu v podobe mikulášskeho balíčka.

            Balíček dobrôt Mikulášovi pomohlo zabezpečiť občianske združenie ZRPŠ, začo im veľmi pekne ďakujeme. 

            Okrem mikulášskeho balíčka rozdali pomocníci  mikulášsku poštu, ktorá tiež mnohým adresátom vyčarila úsmev na tvári. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto výnimočnom dni podieľali. 

          • Traja tučniaci v Divadle Jána Palárika

          • Do pokojného života tučniakov prilieta holubica, ktorá prináša správu o potope sveta a aj o tom, že zachrániť sa a nastúpiť na Noemovu archu môžu len dvaja z troch kamarátov. Veselý príbeh o vynaliezavosti a sile kamarátstva si pozreli naši žiaci 1. stupňa v Divadle Jána Palárika v Trnave. Predstavenie zožalo veľký potlesk, no najväčšie prekvapenie prišlo až po ňom.

            Po odchode hercov prišiel na pódium svätý Mikuláš, ktorý poslušným deťom odovzdal sladkú odmenu. Deti z divadla odchádzali spokojné, s rozžiarenými očkami a maškrtami v batôžkoch. 

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Viac ako 90% slovenských základných škôl sa v uplynulých rokoch stretlo so šikanovaním. Výskyt šikanovania neustále narastá, preto je nesmierne dôležité myslieť na prevenciu. Naši žiaci sa zúčastnili divadelno-výchovného predstavenia Nedaj sa, hovor o tom!, ktoré im prostredníctvom divadelných scénok pútavým spôsobom predstavilo problematiku  a spôsob riešenia šikanovania, rasizmu, násilia, obťažovania ale i kyberšikany. Žiakom sa prostredníctvom video nahrávok prihovorili aj odborníci z oblasti psychológie, príslušníci policajného zboru a známe osobnosti, aby ich posmelili  k rozoznaniu a riešeniu situácií, ktoré by mohli prerásť do šikany. Nebuďme ľahostajní a všímajme si, čo sa okolo nás deje.

          • Potravinový odpad

          • V našej škole sme sa pod vedením pána učiteľa Karniša zapojili do konceptu Aktívna škola, ktorá zahŕňa okrem komplexného prístupu k pohybovým aktivitám aj mnohé iné dôležité oblasti, ktoré skvalitnia život v škole. 

            Aktuálne sa okrem iného venujeme téme potravinového odpadu, ktorú vnímame ako veľký problém a plánujeme v tejto oblasti viacero podnetných zásahov. 

            Jedným z nich je aj zriadenie tzv. foodboxu, ktorý je umiestnený v školskej jedálni. 

            Foodbox slúži na reguláciu obedových príloh, ktoré častokrát končili v koši, rozhádzané, rozpučené po interiéri či exteriéri školy. 

            Žiaci, ktorí neplánujú prílohu konzumovať, sa tak môžu podeliť s tými žiakmi, ktorí si túto prílohu radi vezmú a skonzumujú. 

            Učíme deti neplytvať a vzájomne sa podeliť. 

          • Niečo voňavé, niečo sladké, niečo teplé....

          • Tento rok sme sa znova zapojili do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", a tak na Vianoce potešíme seniorov v domove dôchodcov v Trnave. Všetkým darcom veľmi pekne ďakujeme za dobrý skutok.

          • Divadelné predstavenie Budkáčik a Dubkáčik v Bratislave

          • Dňa 30.11. sa 1.A a 1.B zúčastnili divadelného predstavenia Budkáčik a Dubkáčik v Radošinskom naivnom divadle v  Bratislave.

            Je lepšie na svete človeku,alebo prasaťu?

            Bratia Budkáčik a Dubkáčik spokojne krochkajú nad plným válovcom deň čo deň. K šťastiu im nič nechýba,kým nezistia,aký horký je osud vypaseného prasiatka.

          • Vianočná Viedeň

          • Dňa 29.11. sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili exkurzie z nemeckého jazyka vo Viedni. Začali sme priehliadkou mesta, pokračovali na vianočné trhy a exkurziu sme ukončili návštevou Prírodovedného múzea.

          • Sedmička Instagram

          • ​​Milí sledovatelia školského youtubového kanála,

            radi by sme Vám predstavili novú školskú platformu, ktorá bude ďalším krokom k priblíženiu života v našej škole. Okrem Facebooku, Edupagu a Youtubu nás nájdete už aj na Instagrame pod menom sedmička.dreams.

            Tento účet bude slúžiť na prezentáciu talentov našich šikovných žiakov.

            Postupne Vás budeme informovať nielen o športových, vedomostných a iných úspechoch našich žiakov, ale budeme tu zverejňovať aj rôzne zaujímavé práce z grafiky, tvorby videa, výrobky, zaujímavé umelecké reels, úryvky príbehov, básní a mnohé iné talenty, ktorými naši žiaci disponujú. Veríme, že okrem iného si vďaka tejto platforme nájdete v škole ľudí s podobnými záujmami a podporíme tým nepriamo aj vzťahy a súdržnosť, ktorá nám v dnešnej dobe tak chýba. 

            V zmysle hesla: Veríme v talenty a sny našich žiakov!

            S rovnakou myšlienkou sme si v našej youtubovej redakcii pre Vás pripravili pútavé video. 

            V prípade, že takéto diela máte, milí žiaci, napríklad doma v zásuvke, tak nám ich neváhajte na tento náš Instagram poslať a my ich radi zverejníme a odprezentujeme. 

            Iná možnosť je poslať svoje diela na Edupage pani učiteľke Horváthovej. V prípade, že by ste chceli zostať v anonymite, rovnako Vám vyhovieme.

          • Exkurzia v Krakovanoch

          • Všetci žiaci druhého ročníka sa zúčastnili exkurzie v etnografickom múzeu v Krakovanoch. Naša sprievodkyňa nás milo privítala v domčeku po svojich starých rodičoch. Dom bol postavený v r. 1905. Žiaci si prehliadli sýpku, kuchyňu a tzv. dve predné izby. Videli veľa starých vecí, ktoré ľudia kedysi používali: žehličky, váhy, lampáše, valce na výrobu čipiek, truhlice na oblečenie, kroje, staré nástroje na obrábanie pôdy atď. Deti zaujala aj pec, na ktorej si ľudia varili a piekli chlieb. Veľa sa dozvedeli sa o bežnom živote ľudí, ktorý sa veľmi líšil od toho dnešného.  

          • Zbierka pre útulok = Ďakujeme !

          • Psy nie sú zmyslom života, ale dodávajú mu zmysel.

            Aj my sme v škole v dňoch 20.9. - 24.9. 2023 zorganizovali zmysluplnú zbierku pre tie najbezbrannejšie stvorenia – psov z útulku, ktoré nemali to šťastie cítiť teplo rodinného krbu.

            Urobili sme štvornohým stvoreniam radosť v podobe hračiek. Dekami a prikrývkami sme im vytvorili teplo domova. Konzervami, cestovinami a piškótami sme potešili ich brušká a čistiacimi prostriedkami potešili hlavne ľudí, ktorí sa o psíkov starajú.

            Celou zbierkou sme tak štvornohým miláčikom zaželali krásne Vianoce.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili.

          • TalentCentrum

          • Naši žiaci 8. a 9. ročníka sa v ostatných týždňoch zúčastnili exkurzie v TalentCentre, ktoré sídli v Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave.

            TalentCentrum ponúka žiakom inovatívne poradenstvo, ktoré im má pomôcť pri rozhodovaní vo výbere strednej školy a budúceho povolania.

            Lektor počas 4-hodinovej prezentácie prebral so žiakmi témy ako talent, výber povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. 

            Súčasťou programu bolo aj zisťovanie záujmov a vedomostí žiakov prostredníctvom štandardizovaných dotazníkov. Na základe výsledkov dotazníka záujmov žiaci videli, k akému kariérnemu typu patria.

            Skúmané oblasti boli napríklad slovenský jazyk, anglický jazyk, matematika, fyzika, informatika, koncentrácia, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti a iné oblasti.

          • Retro deň

          • Dnes sme sa v našej škole vrátili v čase a dnešný deň tak bol nielen plný vedomostí, ale aj zábavy a úsmevov.