• iBobor 2023

          • Naši najúspešnejší žiaci v kategórií „Drobec“ zo dňa 07.11.2023: Matúš Malý a Samuel Kolenčík

            Naši najúspešnejší žiaci v kategórií „Bobrík“ zo dňa 10.11.2023: Luisa Jurinová, Tamara Jakubechová a Jakub Gronský

          • Exkurzia Brainy Jam

          • V priebehu októbra a novembra sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili exkurzie v jazykovej škole Brainy Jam. Cieľom bolo podporiť motiváciu detí k učeniu sa cudzích jazykov. V jazykovej škole pripravili krátku prednášku a rôzne zábavné súťaže v skupinách. Veríme, že sme touto exkurziou podporili záujem detí o cudzie jazyky.

          • Zbierka pre útulok

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Aj v tomto školskom roku sme sa rozhodli uskutočniť dobrovoľnú zbierku pre psíkov z trnavského útulku (Orešianská cesta).
            Žiaci môžu
            čokoľvek z letáku odovzdať na prízemí pavilónu A v dňoch od 20.11 (pondelok) do 24.11 (piatok).

            Za prinesené produkty vopred veľmi pekne ďakujeme.

             

          • Súťaž iBobor

          • Počas uplynulého týždňa sa v našej škole konala súťaž iBobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

          • Farebný týždeň v 2.D

          • Žiaci 2.D sa s pani učiteľkou Matúšovou aktívne zapojili do farebného týždňa nielen obliekaním sa do jednej farby, ale aj farebne zladenou desiatou, či triednymi aktivitami. 

            Každý deň spoločne vytvorili jedno písmenko a tak za týždeň vytvorili príznačné slovo jeseň. :) 

          • Posledný deň farebného týždňa

          • Farebný týždeň je za nami a my by sme sa radi poďakovali všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom, ktorí tak maličkosťou prispeli ku skvalitneniu atmosféry v škole. 

            Podobné akcie už neraz pridali farbu do našich dní a ukázali nám, že aj najmenšie skutky môžu mať spoločne veľký vplyv. Dôležité zistenie je, že sa vieme spojiť v malých, na prvý pohľad bezvýznamných veciach a využiť to tak neskôr aj v tých dôležitejších a väčších. 

          • United Neighbours of London

          • Dňa 08.11.2023 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia United Neighbours of London v kine Hviezda. 

            Táto činoherná anglická inscenácia nám priblížila osudy obyvateľov jednej bytovky v Londýne. Tajomný list, ktorý obyvatelia dostali, zamiešal osudy všetkých nájomníkov a ukázal, aké dôležité je si pomáhať.  

            Príbeh upriamoval pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími. Nešlo v prvom pláne o rodinné vzťahy, ale o vzťahy s tými, ktorých máme okolo seba, pod sebou, nad sebou alebo len cez chodbu. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto je dobrý sused nad zlato. Doba, ktorú žijeme je extrémne sociálna v digitálnom zmysle, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk, skutočná realita. Viac pozornosti sa dostáva displejom ako ľuďom z mäsa a kostí okolo nás. Kto mi však pomôže, keď pôjde do tuhého? Zvládnem to sám?  

            Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov, anglický prejav s atraktívnymi dialektami, variabilná scéna, dynamická hudobná koláž a expresívne herectvo, to všetko nám priniesla táto inscenácia, ktorej cieľom bolo priblížiť žiakom cudzí jazyk a pomôcť im prekonať prípadné zábrany. 

          • Deň jablka, I. stupeň

          • Každý deň jablko, od lekára ďaleko …

            Pri príležitosti medzinárodného dňa jablka, ktorý každoročne pripadá na 21. októbra, sa posledný októbrový týždeň na 1. stupni uskutočnili rôzne zábavné a náučné aktivity.

            Triedni učitelia pripravili pre žiakov tématicky zamerané vyučovanie. Okrem súťažných a vedomostných úloh na jablkovú tému mali žiaci možnosť ochutnať rôzne odrody jabĺk a jablkové dobroty, predviesť svoje umelecké vlohy, ale aj sa dozvedieť mnoho zaujímavostí o tomto nenahraditeľnom ovocí. Veríme, že aj takouto formou sme podporili konzumáciu ovocia a zeleniny, ktoré sa stanú každodennou súčasťou desiat našich detí.

          • Jesenné hodovanie

          • V piatok 27. 10. 2023 sa uskutočnilo v našej škole účelové cvičenie, v rámci ktorého sme sa venovali viacerým témam, ako napríklad prvá pomoc, civilná ochrana a iné. Prestávky sme si spríjemnili jesenným hodovaním.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať rodičom za spoluúčasť na príprave tejto milej akcie. 

          • Kam na strednú

          • Naši žiaci ôsmych a deviatych ročníkov sa zúčastnili podujatia Kam na strednú, ktoré organizoval
            Trnavský samosprávny kraj. Prezentácia stredných škôl sa uskutočnila vo štvrtok 12. októbra v Mestskej
            športovej hale v Trnave. Žiaci sa oboznámili so širokou ponukou stredných škôl a ich odborov, ktoré
            ponúkajú vzdelávanie v Trnavskom kraji. Premiérovo bola súčasťou veľtrhu prezentácia nového župného
            TalentCentra.
            Výstavy v Trnave sa zúčastnili stredné odborné školy, obchodné akadémie a gymnáziá v rámci
            Trnavského kraja. Celkovo sa odprezentovalo približne 50 vystavovateľov rôznych odborov a zamerania.
            Podujatie bolo zároveň ukážkou aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa touto formou predviedli pred
            svojimi budúcimi spolužiakmi. Žiaci videli ukážky práce a výrobkov žiakov z odborov ako kozmetik,
            kaderník, cukrár alebo kuchár. Konkrétne išlo o prezentáciu jednoduchých výrobkov studenej kuchyne,
            miešaných nápojov, denného líčenia, kaderníckych služieb. Pripravené boli aj praktické ukážky štúdia v
            systéme duálneho vzdelávania, tzv. workshopy.

          • Beseda so spisovateľkami

          • Na pôde našej školy sme prostredníctvom trnavskej Knižnice Juraja Fándlyho, pobočky Tulipán, privítali veľmi vzácnu milú návštevu, kde do kresiel pre hostí zasadli dve pani spisovateľky, pani Danuša Dragulová-Faktorová a pani Zuzana Kuglerová. Prostredníctvom pútavého rozprávania sme sa zoznámili s vydavateľstvom Daxe, ktorého riaditeľkou je pani spisovateľka Danuška. S jej časopismi Maxík, Zvonček a Enviráčik sa väčšina našich žiakov už stretla. Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií o tom ako vznikajú. Pani Danuške sme pomohli uviesť do života jej novú knižku Za lesom. Deti jej popriali veľa spokojných čitateľov, medzi ktorých sa určite zaradia aj ony samy. Pravidelnou prispievateľkou do časopisu Maxík je aj pani spisovateľka Zuzka, ktorej tajuplné Staroslovanské mýty a legendy v nás vyvolali pocity napätia pri ich rozprávaní.
            Všetci tretiaci a štvrtáci ďakujú za zážitok zo stretnutia, ktoré zorganizovala pani Veronika Chorvatovičová z trnavskej knižnice.

          • Hvezdáreň v Hurbanove

          • Dňa 3. 10. 2023 sa žiaci 4. B a 4. D zúčastnili exkurzie v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove. Vo hvezdárni sa žiaci najskôr oboznámili s históriou jej vzniku. Mali možnosť sledovať výklad o hviezdach, planétach, súhvezdiach. Boli oboznámení s planétami slnečnej sústavy. Exkurzia bola veľmi poučná, lebo žiaci sa práve v tomto mesiaci na hodinách prírodovedy učia o vesmíre. 

          • Pascalov zákon v praxi

          • Žiaci 6.A triedy si na hodinu fyziky s pani učiteľkou Hírešovou pripravili projekty hydraulického zariadenia, pri tvorbe ktorého využili vedomosti o vlastnostiach kvapalín a Pascalov zákon.

          • Exkurzia Vysoké Tatry – Košice

          • Prinášame Vám krátky zostrih momentov z víkendovej exkurzie do Vysokých Tatier a Košíc, ktorú absolvovali vybraní žiaci deviateho ročníka. 

            Exkurziu už tradične organizoval pán učiteľ Navrátil a zúčastnili sa jej aj pani učiteľky Palkovičová a Horváthová. 

            Týmto by sme sa radi poďakovali pánovi učiteľovi za výbornú organizáciu, pestrý program a nezabudnuteľné zážitky všetkých zúčastnených. 

             

          • Exkurzia do Energolandu

          • Dnes sa žiaci 8.D a 9.A zúčastnili exkurzie do Energolandu pri atómovej elektrárni v Mochovciach.

            Súčasťou exkurzie bolo viac než 40 interaktívnych exponátov, vďaka ktorým žiaci zistili ako s energiou nakladal človek v minulosti a ako dnes.