• LAST WISH

          • Dňa 15.11.2022 sa žiaci 6.- 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku pod názvom LAST WISH, ktoré si pre nás pripravilo Divadelné centrum. 

            Príbeh LAST WISH je  inšpirovaný rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov a aj napriek pesimistickému názvu išlo o humorný príbeh.   

            Vďaka tejto rozprávke  sme navštívili atraktívne miesta, ako je jednotka intenzívnej starostlivosti či automobilový pretekársky okruh. Žiaci mali možnosť vidieť, ako môže byť sláva nudná a nezáživná a bohatstvo otupujúce a že jediné, čo má skutočný význam a zmysel, sú láska a dobré rodinné vzťahy.  

            Súčasťou príbehu bol anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, žánrovo rôznorodá hudba a pestré herecké kreácie. 

            V predstavení si žiaci mohli zopakovať či naučiť sa frázy a slovnú zásobu, s ktorými sa môžu stretnúť kedykoľvek aj v reálnom živote. 

            Veríme, že aj vďaka tomuto predstaveniu sme našim žiakom priblížili a zatraktívnili cudzí jazyk. 

          • Hrdá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            naša škola sa v školskom roku 2022/2023 zapojila do projektu Hrdá škola, ktorého súčasťou budú rôzne zaujímavé aktivity, ktorými si spestríme bežné dni v škole, ako napríklad blížiaci sa Deň bez batohu a iné. 

            Okrem zaujímavých, výučbu spestrujúcich dní do školy prichádza nové školské logo a s ním aj nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte v dňoch 14.11. až 20.11.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac a bude naším logom. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-)

            Hlasovať môžete tu: 

            https://schoolsunited.cz/hlasovani/aebf645b

             

            Ďakujeme, že ste hrdí na našu školu! 

          • Testy profesijnej orientácie

          • ​​​Aj v  tomto školskom roku budú žiaci deviateho ročníka stáť pred rozhodnutím, akú strednú školu si vybrať. Tento výber je náročný, keď chcú skĺbiť svoje schopnosti, záujmy, ale zároveň rozmýšľajú aj o budúcom uplatnení sa na trhu práce. Veľa detí nevie, na akú strednú školu si podať prihlášku, preto mohli žiaci deviateho ročníka 3.11.2022 absolvovať psychologické testy so zameraním na profesijnú orientáciu. Testy preverili ich schopnosti, záujmy, smerovanie a osobnostné predpoklady na štúdium.

            Veríme, že výsledky testov pomôžu našim deviatakom k správnemu rozhodnutiu a vyberú si strednú školu, ktorú budú navštevovať s radosťou.

          • Video z exkurzie v chemickom laboratóriu

          • Žiaci siedmeho ročníka sa počas mesiaca október zúčastnili exkurzie v chemickom laboratóriu na Materiálovotechnologickej fakulte STU pod vedením prof. Ing. Maroša Soldána, PhD. Žiaci absolvovali zážitkové učenie chémie a mohli tak vidieť, ako sa dá vyrobiť sopka, či zubná pasta, ako horia rôzne druhy kovov, čo sú to exotermické reakcie, či ako kedysi alchymisti vyrábali zlato a striebro. Sami si vyskúšali proces titrácie na stanovenie neznámej koncentrácie vzorky.

            Ďakujeme pánovi profesorovi a fakulte za podporu vzdelávania mládeže.

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v októbri zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee. Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania. Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

          • Výchovný koncert

          • Dňa 20. 10. 2022 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili hudobno-výchovného koncertu. Pre prvákov a druhákov bol pripravený koncert "Aj zvieratá sú živé bytosti". Cieľom tohto koncertu bolo prebudiť v deťoch cit a zodpovednosť vo vzťahu ku zvieratám. Tretiaci a štvrtáci mali výchovný koncert s názvom "Svet peňazí". Obsahom tohto koncertu boli témy týkajúce sa finančnej gramotnosti, napr. peniaze, úver, úrok, banka, rodinný rozpočet...

          • Hvezdáreň v Hurbanove

          • V mesiaci október sa žiaci 4. ročníka učia na prírodovede o vesmíre. Aby sa im ľahšie osvojovalo toto učivo, učitelia sa rozhodli, že pôjdu s nimi na exkurziu do Hvezdárne v Hurbanove. Žiaci 4. B a 4. C boli na exkurzii 13. 10. 2022, žiaci 4. A a 4. D ju absolvovali 17. 10. 2022. Vo hvezdárni sa najskôr oboznámili s jej históriou. Mali možnosť sledovať výklad o nočnej oblohe, hviezdach, planétach, súhvezdiach. Boli oboznámení s planétami slnečnej sústavy a vesmírnymi objektami. Na záver sa dozvedeli o výprave človeka na Mesiac. Zistili, že výcvik a pobyt kozmonautov vo vesmíre nie je taký jednoduchý.

          • Hodovanie v Impaku

          • Pozrite si s nami momenty, ktoré sme zachytili na dnešnej vydarenej akcii - Hodovanie v Impaku, ktorá bola určená pre celý piaty ročník ako forma privítania na druhom stupni. Deti i pani učiteľky si akciu veľmi užili. Aj touto cestou by sme sa radi poďakovali najmä všetkým rodičom za krásnu a starostlivú prípravu dobrôt. Jedli sme, pili sme, a predsa nám zostalo aj na zajtrajšie raňajky. Keď hodovanie, tak poriadne! Ďalšia pochvala patrí žiakom za ich disciplinovanosť, čím zároveň potvrdili, že tento druh stretnutí a posedení budeme realizovať častejšie.

          • Máme veľa energie

          • Milí sledovatelia,

            prinášame Vám sľubované nové youtubové video zo série Zo života v škole.

            Žiaci piateho ročníka natočili počas týždňa zábavné video na dôležitú tému Šetríme energiami v škole. Veríme, a budeme radi, ak sa Vám naša práca bude páčiť. Dúfame, že sa zabavíte rovnako ako my pri natáčaní a že nám prípadné nedostatky s radosťou odpustíte. :)

            Ak si, okrem pobavenia, odnesiete z videa aj poučenie, budeme ešte radšej!

          • Príspevok ZRPŠ

          • Milí rodičia, tak ako každý rok, tak aj tento rok Vás chceme požiadať o zaplatenie príspevku ZRPŠ vo výške 20 Eur na dieťa. Príspevok sa platí maximálne za tri deti, čiže maximálne 60 Eur na rodinu.

            Platba je možná nasledovne:

            - cez Edupage,
            - internetbanking: https://www.rzsut.sk/prihlaska-2/platobny-predpis/
            - v hotovosti len výnimočne po dohode s dôvernikom alebo triednym učiteľom. (Banka si pýta za vklad v hotovosti vysoký poplatok.)

            Škola hradí z tohoto príspevku aktivity ako Mikuláš, Deň detí, Deň športu, Deň zdravia, nakupuje pomôcky, športové náčinie a odmeny.

            Ďakujeme, že podporujete školu, a tým svoje deti aj týmto príspevkom.
             

            Po zaplatení príspevku sa môžete stať aj členom nášho občianskeho združenia vyplnením prihlášky na našej stránke: https://www.rzsut.sk/prihlaska-2/

            Viac informácií Vám poskytne dôverník triedy.

            S pozdravom Rada rodičov.

          • Zbierka pre útulok

          • Aj v tomto školskom roku sme sa rozhodli pri príležitosti Svetového dňa zvierat uskutočniť dobrovoľnú zbierku pre psíkov z Trnavského útulku (Orešianska cesta). Žiaci 1. stupňa do zbierky prispeli ľubovoľným množstvom balíčkov v podobe cestovín a ryže.

            Za prinesené potraviny pre psíkov veľmi pekne ĎAKUJEME !

          • Kilo na pomoc

          • V termíne od 19.10. – 19.11.2022 sa uskutoční v našej škole zbierka Kilo na pomoc, ktorú organizuje nadácia Úsmev ako dar.

            Zbierka je určená pre rodiny v núdzi a realizuje sa formou trvanlivých potravín a hygienických potrieb.

            Vyzbierané trvanlivé potraviny a hygienické potreby budú žiaci odovzdávať svojim triednym pani učiteľkám a pánom učiteľom.

            Viac informácií nájdete v priloženom letáku. 

            O výsledkoch zbierky Vás budeme informovať v novembrových školských správach.

            Ďakujeme.

          • Školský youtubový kanál

          • Milí rodičia, milí žiaci, s novým školským rokom prišla vízia s priblížením života v škole Vám, rodičom a všetkým ľudom, ktorých dianie v našej škole zaujíma.

            Rozhodli sme sa zriadiť školský youtubový kanál, prostredníctvom ktorého Vám budeme približovať život a atmosféru v našej škole.

            Na tomto kanáli budeme priebežne zverejňovať tri druhy obsahu.

            1. Školské akcie.

            2. Školské správy vychádzajúce štvrťročne, ktoré Vás budú informovať o podstatnom dianí v škole. V nich predstavíme pripravované i zrealizované akcie, zaujímavé hodiny, novinky, rôzne zábavne odkomunikované oznamy a potreby školy.

            3. Vzdelávacie videá.

             

            Na tvorbe obsahu kanála sa budú, samozrejme, dobrovoľne a zábavne podieľať aj naši žiaci.

            Akákoľvek pomoc, nápady či pripomienky sú vítané a môžu byť adresované pani učiteľke Horváthovej.

             

            Pilotným videom na našom youtubovom kanáli je video z výletu v Budapešti, ktorý absolvovali žiaci 9. ročníka.

            Link: 

            https://www.youtube.com/watch?v=1nvC51O2-5U

             

            Veríme, že prostredníctvom videa Vám odpovieme hromadne všetkým na otázku ako sme sa mali. 

            V priebehu týždňa chystáme s piatakmi video na tému: Šetríme energiami v škole.

             

            Ďakujeme a veríme, že sa Vám tento formát zapáči a spoločne si tak spríjemníme čas v našej škole.

          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v termíne od 24. 10. do 7. 11. sa na našej škole uskutoční zber papiera.

            Radi by sme Vám pripomenuli podmienky zberu.

            Do kontajnera na školský zber ukladáme nasledujúce druhy papiera – noviny, časopisy, letáky, katalógy, kancelársky papier, zošity, kalendáre bez kovových pružín a plastových líšt, pohľadnice, baliaci papier, knihy v mäkkej väzbe.

            Papier je nevyhnutné vysypať z plastových tašiek a pred uložením do kontajnera odstrániť všetky špagáty a viazacie pásky.

            Do kontajnera na školský zber nie je možné ukladať – šanóny, plastové zakladače, euroobaly, viazacie pásky, špagáty, tetrapakové nápojové kartóny, hygienický papier, samolepky, kartón.

            Kartón a lepenka sa v rámci školského zberu papiera neodoberajú a nie sú súčasťou výkupu.

            V prípade ich obsahu v kontajneri nebude škole uhradená výkupná cena.

            Zber sa realizuje prostredníctvom kontajnerov, ktoré budú pristavené za budovou Impaka. O zber sa bude starať pán školník.

             

            Časový harmonogram zberu:  

             

            Začiatok: 7:30

            Obed: 11:45 - 12:15

            Koniec: 14:30

             

            Vopred všetkým ďakujeme za účasť. 

          • Septembrové akcie

          • Školský rok 2022/2023 je už v plnom prúde a rovnako s ním aj naše školské akcie a aktivity.

            Festival Učiaca sa Trnava, ktorý sa uskutočnil dňa 23. 9. 2022 prilákal aj našich žiakov 6. ročníka. Žiaci sa zúčastnili bohatého vzdelávacieho programu a zaujímavých sprievodných aktivít.

            Okrem festivalu Učiaca sa Trnava sme počas septembra absolvovali so žiakmi 5. ročníka aj divadelné predstavenie v anglickom jazyku „Lazy Goat“ v kine Hviezda v Trnave.

            V termíne 7. – 9. októbra žiaci deviateho ročníka absolvujú zahraničnú exkurziu do Budapešti. Okrem spomínanej akcie plánujeme počas mesiaca október akciu pre piaty ročník – Jesenné hodovanie v Impaku a iné jesenne zamerané aktivity. Bližšie informácie včas poskytnú žiakom a rodičom ich triedni učitelia.

          • Antigénové testy

          • Vážení rodičia,

            v dňoch 11.10. a 12.10. (utorok, streda) bude p. uč. Straka cez okienko v pavilóne B vydávať AG testy. Záujemcovia si ich môžu prevziať v čase 7:30 - 9:30.

          • Voľba predsedu Rady rodičov

          •  

            Dňa 26. septembra na zasadnutí Rady rodičov prebehla voľba predsedu, za ktorého bol zvolený pán Kristán Kolev.

            V prípade potreby ho môžete kontaktovať prostredníctvom e-mailovej adresy: kristian.kolev@centrum.sk

            Zvolenému pánovi predsedovi blahoželáme a veríme, že naša vzájomná spolupráca bude v prospech našej školy a jej ďalšieho úspešného napredovania.

             

             

          • Krúžky v školskom roku 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v školskom roku 2022/2023 Vám ponúkame viacero krúžkov, na ktoré môžete využiť vzdelávací poukaz, ktorý budete mať k dispozícii od Vašich triednych učiteľov.

            Vzdelávací poukaz je potrebné podpísať zákonným zástupcom modrým perom (nie gumovacím) a následne odovzdať triednemu učiteľovi najneskôr do 21. 9. 2022, inak si ho škola nemôže uplatniť a tým ani otvoriť daný krúžok. V prípade, ak máte záujem využiť vzdelávací poukaz na mimoškolský záujmový útvar, tak odovzdajte tento poukaz triednemu učiteľovi nepodpísaný. Žiakovi, ktorý má záujem navštevovať záujmový útvar mimo školy následne odovzdá triedny učiteľ vzdelávací poukaz bez údajov našej školy.

            Prihlasovanie na krúžky bude spustené od 14. 9. 2022 od 7:00 hod. do 21. 9. 2022 do 23:59 hod. v Edupage.

            Krúžkujte s nami a tešíme sa na spoločne strávený čas.

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie šk. r. 2022/2023 sa uskutoční 5.9.2022 o 8.00 hod. Slávnostné otvorenie bude prebiehať v triedach, kde sa žiakom prihovorí riaditeľ školy prostredníctvom školského rozhlasu.

            Vyučovanie dňa 5.9.2022 bude do 9.00 hod. 

            6.9.2023 budú žiaci v triede s triednym učiteľom do 11.30 hod.

            Činnosť ŠKD bude od utorka 6.9.2022, vyučovanie podľa rozvrhu bude od stredy 7.9.2022.

            Organizačné pokyny:

            Rodič predkladá pri nástupe žiaka do školy 5.9.2022 Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (v prílohe). Vyhlásenie rodič predloží cez Edupage.

            Školy sa budú v šk. r. 2022/2023 riadiť dokumentom Zelená otvoreným školám  vydaným Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 15.8.2022.

            Rodičia majú vstup do budovy školy  zakázaný - neplatí pre rodičov žiakov 1. ročníka dňa 5.9.2022.

            Viac informácií o organizácii nového školského roka poskytnú žiakom triedni učitelia  5.9.2022.

            Všetkým prajeme úspešný štart do nového školského roku!

            Pisomne_vyhlasenie.pdf

            https://www.minedu.sk/zelena-otvorenym-skolam/