• Poplatok v ŠKD

          • Vážení rodičia, 

            radi by sme Vás informovali, že na základe všeobecne záväzného nariadenia č. 601 schváleného 14. 2. 2023 Mestským zastupiteľstvom v Trnave sa určuje výška poplatku v ŠKD na 20€ za jedno dieťa. 

            Nariadenie nadobúda účinnosť 1. 3. 2023

            Prosíme rodičov, ktorí zaplatili už v predstihu poplatok v pôvodnej výške za mesiac marec, aby doplatok uhradili v nasledujúcom mesiaci. 

          • Zdravo na Sedmičke

          • Milí sedmičkovskí sledovatelia nášho youtubového kanála, máme pre Vás nový projekt našej školy "Zdravo na Sedmičke".

            Pod krídla si ho vzali žiaci 6. B. Pilotný výstup je práve z ich dielne.

            Pripravili si pre Vás milú, malú kampaň "Zdravá desiata". Žiaci mapovali desiate svojich rovesníkov a natočili pútavé video aj s tipmi na zdravú desiatu. Dúfame, že sa Vám video bude páčiť a prípadné drobné nedostatky našim šiestakom radi odpustíte. Chystáme s viacerými triedami rôzne aktivity súvisiace so zdravím ako takým. Radi by sme sa dotkli tém, ako mentálne zdravie, pohyb, zdravá strava, voľný čas a pod.

            Veľká vďaka patrí Dávidovi T. Durdjakovi za recept, ktorý pripravil a nakrútil doma. Zároveň kompletizoval a editoval celé video. Dálii Šaškovičovej ďakujeme za podnety, námety a zároveň za recepty, ktoré nakrúcala doma.

            Veríme, že si naše videá obľúbite a spoločne sa pozrieme na viaceré aspekty zdravia, ktoré sú aj základom školských úspechov.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Pozrite si s nami zopár vybraných záberov z lyžiarskeho výcviku, ktorý sa uskutočnil v termíne od 13. 2. - 17. 2. 2023 pod južnými svahmi Chopku v penzióne Tále. 

            Okrem nadobudnutých lyžiarskych zručností si žiaci siedmeho ročníka užili aj nízkotatranskú prírodu a "kopec" zábavy. 

            Link na kompletnú a bohatú galériu z celého týždňa výcviku zašleme rodičom a žiakom cez Edupage.

          • 2% pre Sedmičku

          • Milí rodičia, priatelia a podporovatelia školy,

            dovoľte nám informovať Vás o možnosti venovať našej škole a škôlke 2 % z dane, ktorú odvádzate štátu pre združenie našej MŠ – Trnavskí macíkovia, keďže ZRPŠ na tento rok ešte nie je registrované.

            Prostriedky poskytnuté tomuto združeniu budú rovnomerne prerozdelené pre MŠ aj ZŠ.

            Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a skvalitnenie vybavenia našej materskej školy. Finančné prostriedky pomáhajú škole pri zabezpečení didaktických pomôcok, na športové vybavenie, pomôcok na výtvarné, pracovné aktivity a na skrášlenie a rozvoj prostredia, v ktorom deti žijú.

            Za podporu našej školy a našich detí Vám vopred ďakujeme.


            Tlac__ivo_2__2022_-_Trnavski___maci__kovia.pdf


          • Hollého pamätník, I. stupeň

          • Dňa 14. 2. 2023 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Súťažiaci postupujúci z triednych kôl nám predviedli skvelé recitačné výkony. Víťazi umiestnení na prvých miestach nás budú reprezentovať v obvodnom kole súťaže. Všetkým srdečne gratulujeme.
            POÉZIA:
            1. miesto : Dominika Remenárová, 2. C
            2. miesto: Zora Pekárková, 4. C
            3. miesto: Agáta Žitňanská, 2. C

            PRÓZA:
            1 . miesto : Lucas Šedivý, 4. C
            2. miesto: Samuel Šefčík, 2. D
            3. miesto: Tamara Jakubechová, 4. C

            CENA POROTY:
            Nina Novosadová, 3. C
            Samuel Kolenčík, 2. C 

          • Deň v maskách

          • Dnešný deň v maskách prebehol nad očakávania dobre. Pozrite sa, akých máme kreatívnych nielen žiakov, ale aj mnohých vyučujúcich.

          • Školské kolo Hollého pamätník

          • 9. februára 2023 sa na druhom stupni uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Žiaci druhého stupňa, ktorí postúpili z triedneho kola, v silnej konkurencii predviedli svoje dobré recitačné schopnosti, a preto mala porota veľmi ťažkú úlohu vybrať víťazov v jednotlivých kategóriách, ktorí postúpia do obvodného kola.

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za krásny umelecký zážitok!

          • OZNAM PRE STRAVNÍKOV

          • Vážení rodičia,

            Na základe nariadenia Ministerstva školstva sa od 1.3.2023 navyšuje poplatok za stravu.
            Cena obedu pre 1. stupeň sa mení z pôvodných 1,21 € na 1,70 € + réžia 0,40€
            Cena obedu pre 2. stupeň sa mení z pôvodných 1,30 € na 1,90 € + réžia 0,40€
            Doterajšia určená výška réžie je 0,30€/obed platná do 28.2.2023.
            OD 1.3.2023 sa mení výška réžie na 0,40€/obed.

            Prosíme rodičov o kontrolu platieb na stránke Edupage a prípadne rozdiely prosíme uhradiť.

            Ďakujem
            Mešťaníková Viera
            Vedúca ŠJ

          • Šaliansky Maťko

          • Patrik Lošonský z 3.D a Hana Stachová z 6.B úspešne reprezentovali našu školu v okresnej súťaži v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. V silnej konkurencii si viedli výborne. Hanka skončila na 2. mieste a Patrik na 3. mieste. Hanka zároveň postupuje do krajského kola.

            Obom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

          • Hádaj, kto som!

          • Kto z nás sa aspoň nachvíľu netúžil stať rozprávkovou bytosťou, známym hercom, či obľúbeným spevákom? Dňa 10. 2. 2023 v našej škole zrealizujeme deň, kedy sa môžete stať čímkoľvek a kýmkoľvek chcete a stráviť tak v tejto zábavnej roli celý vyučovací deň. Už teraz vieme, že sa v ten deň nielen niečo naučíme, ale sa aj zabavíme hádaním. Pozor na nás učiteľov! Hrozí, že by ste nás nemuseli spoznať. 

          • Šťastná škola

          • Ako sme Vás už informovali, naša škola sa zapojila do projektu Učiaca sa Trnava – projektu rozvoja celoživotného učenia sa v Trnave, ktorý má ambíciu rozšíriť sa i do iných slovenských miest.

            V rámci projektu sme sa zúčastnili a pomohli zrealizovať dve diskusné fóra na pôde našej školy, ktorých výstupom by mala byť stratégia pre všetky trnavské základné školy, ich vedenie a samozrejme samotných učiteľov.

            Okrem diskusných fór sme dňa 24. 1. 2023 absolvovali stretnutie s líderkou inovačného tímu Učiacej sa Trnavy. PaedDr. Janou Chynoradskou, ktorá, okrem iného, už niekoľko rokov vedie v Trnave úspešnú jazykovú školu Harmony Academy. Jana Chynoradská hovorí:

            „Vďaka fóram získavame vzácne dáta, prepájame sa naprieč rôznymi vzdelávacími inštitúciami v rámci mesta s cieľom vytvorenia takých krokov a postupností, ktoré budú mať celospoločenský dopad. Jednou z takýchto iniciatív je aj pripravovaný medzinárodný projekt Erasmus+, v príprave ktorého budeme práve tieto skúsenosti prezentovať.“

            Na stretnutí sme analyzovali viaceré oblasti potrieb našej školy a pani Chynoradská nám predstavila komplexný prístup a podporu na účely adaptácie našej školy na súčasné výzvy.

            Programy Learn and Lead, okrem iného, zlepšujú vzťahy na pracovisku, zvyšujú motiváciu učiteľov a riadiacich pracovníkov škôl a zavádzajú systém celoživotného vzdelávania naprieč celou školou.

            Počas stretnutia sme sa dohodli na úvodnej analýze „Šťastná škola,“ ktorá vytvorí základ pre úspešné naštartovanie premeny pracovného prostredia našej školy, z ktorého budú čerpať všetci zúčastnení členovia našej školy. Vedenie, zamestnanci, žiaci i rodičia. Predbežný termín analýzy sme dohodli na apríl 2023.

            Veríme, že všetky tieto aktivity povedú k naštartovaniu postupnej, prirodzenej a plynulej transformácie našej školy, ktorá je vzhľadom k potrebám dnešnej doby nevyhnutná. Za rovnako nevyhnutné považujeme, aby sa všetci členovia školského prostredia cítili plnohodnotne a vypočutí.

            Ďakujeme za podnetné stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

            PhDr. Vladimír Palkovič, PhD.

          • Rozhovor s pilotkou

          • V našej škole máme veľa šikovných žiakov a žiačok, ktorí majú rôzne talenty a záujmy. Naša šiestačka Dália Šaškovičová, ktorá sa zaujíma o lietadlá, urobila rozhovor s kapitánkou Boeingov. Jej domovské letisko je v Dubaji a dozviete sa, aké osobnosti mala na palube, čo zaujímavé prevážala v batožinovom priestore, ako aj to, čomu piloti hovoria zajac. 

          • Deň dvojčiat

          • Pozrite sa ako sme si dnes užili Deň dvojčiat v našej škole. Tešíme sa, že sme si týmto odľahčili blížiaci sa polrok a obzvláštnili všedné dni v škole. :) 

          • Oznam pre rodičov

          • Rodičia, ktorí ste už uhradili poplatok RZ, tento opätovne neuhrádzajte a výzvu z Edupage na jeho zaplatenie považujte za bezpredmetnú. V prípade opätovného zaplatenia príspevku RZ kontaktujte pre ďalšie informácie a postup svojho triedneho dôverníka.

          • Zmena v poskytovaní dotácií na stravu v roku 2023:

          • Dňa 01.01.2023 nadobudne účinnosť zákon č. 496/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „novela zákona o dani z príjmov“).

            Novela zákona o dani z príjmov od 01.01.2023 upravuje poskytovanie daňového bonusu na dieťa, čo má vplyv na poskytovanie dotácií na stravu.

            Od 01.01.2023 novela zákona o dani z príjmov už neumožňuje súbeh poberania dotácie na stravu a daňového bonusu na deti do 18 rokov veku.

            V zmysle novely zákona o dani z príjmov od 01.01.2023 v prípade detí, ktorým je poskytovaná dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách, dôjde k zmene pri poskytovaní dotácií na stravu pri deťoch v ZŠ, ktoré dovŕšili 15 rokov veku, nakoľko tieto už nebudú mať nárok na dotáciu na stravu, ak si rodič na dieťa uplatní daňový bonus.

            Vzhľadom na novelu zákona o dani z príjmov, oprávnenosť dieťaťa na poskytnutie dotácie na stravu od 01.01.2023 jeho zákonný zástupca preukazuje škole novým čestným vyhlásením (viď nižšie), v ktorom vyhlasuje, že na toto dieťa nebude uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 18 rokov veku.

            Čestné vyhlásenie treba doručiť škole do 5.1.2023, do 12.00 hod. mailom na adresu ŠJ, poštou príp. osobne.

            V prípade poberania dávok v hmotnej núdzi prípadne životného minima zmena nenastala.

            Cestne_vyhlasenie_od_01_01_2023.docx

            Cestne_vyhlasenie_prelozene_UK_01.01.2023.docx

          • Vianočné prianie

          • Milí žiaci, vážení rodičia a priatelia školy! Blíži sa čas, kedy všetci na chvíľu spomalíme a strávime čas v kruhu našich najbližších. Prajeme Vám, aby tento sviatočný čas bol plný šťastných, radostných a pokojných chvíľ. Prajeme Vám zdravie a dostatok síl, aby ste mohli realizovať všetky povinnosti a plány v novom roku 2023. V našej škole sme si v spolupráci s viacerými triedami pre Vás pripravili milý darček v podobe vianočného videa, ktorým by sme Vám radi spríjemnili deň a vyčarili úsmev na tvári.

             

            Vedenie školy, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci.

          • Chrípkové prázdniny

          • V dôsledku zhoršujúcej sa situácie epidémie chrípky, riaditeľ ZŠ s MŠ NSUT prerušuje výučbu od 19.12.2022 (pondelok) do 22.12.2022 (štvrtok) vrátane. Termín nástupu do školy je 9.1.2023.

             

          • Vianočný program pre seniorov

          • Žiaci 2. B triedy nacvičili s pani vychovávateľkou Jarmilou Pinčekou vianočný program pre starkých v zariadení pre seniorov. Na spiatočnej vychádzke si pozreli vianočnú Trnavu.

          • Snehová telesná výchova

          • Dnes ráno nám Perinbabka pripomenula, že Vianoce sú  už čoskoro tu. Jemne pocukrovala  aj Trnavu. Žiaci 1.B si na hodine telesnej výchovy postavili snehuliakov a zahádzali na cieľ so snehovými guľami.

            Milá Perinbabka, tešíme sa na ďalšie prekvapenia!